• Ελληνικά
  • English
  • Αλμυρά/ Για χορτοφάγους/ Εορταστικές Συνταγές/ Λαχανικά/ Σνακς/ Στο χέρι/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Φριτάτα με Κολοκύθα & Σπανάκι

    Υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βραδιά με καλό φαγητό και καλούς φίλους? Από μια βραδιά όπου οι ωραίες γεύσεις και τα μεθυστικά αρώματα θα συγχέονται με τις ιστορίες, τα αστεία και τα χαμόγελα? Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην εποχή που οι ονομαστικές εορτές θα είναι όλο και πιο συχνές, και τα Χριστούγεννα όλο και πιο κοντά!  Οι βραδιές στο σπίτι με φίλους θα είναι πια συχνό φαινόμενο και σίγουρα θέλουμε εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Μια τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή φριτάτα με κολοκύθα και σπανάκι. Απλή, με λίγα υλικά, αλλά πολύ εντυπωσιακή και νόστιμη. Και ότι περισσέψει (που δεν το βλέπω..) μπαίνει την άλλη μέρα στο ταπεράκι του γραφείου 😉

     

    Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

    Έχω και ένα νέο να σας πω 🙂 Επιστροφή στο σχολείο για 2 χρόνια! Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησα τις σπουδές μου σε Δημόσιο ΙΕΚ, στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef). Συνέβη λίγο ξαφνικά και ακόμα προσπαθώ να οργανώσω το νέο μου πρόγραμμα (μάθημα καθημερινά και εργαστήρια). Είμαι όμως ενθουσιασμένη γιατί θα μάθω περισσότερα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την μαγειρική, που αγαπώ τόσο πολύ!  Όπως καταλαβαίνετε οι αναρτήσεις θα αραιώσουν λίγο, ώστε να τα προλαβαίνω όλα. Όχι τόσο όμως ώστε να με χάσετε 😉 Ας δούμε τώρα την συνταγή:

    Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

     

    Φριτάτα με Κολοκύθα & Σπανάκι

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 16 τρίγωνα κομμάτια
    Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

    Υλικά

    • 900 γρ. φρέσκια καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε λεπτές φέτες
    • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    • 6 αυγά
    • ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 34% λιπαρά
    • 120 γρ. φρέσκα τρυφερά φύλλα σπανακιού (χρησιμοποίησα τοσυσκευασμένο σπανάκι που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
    • 60 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο (ή παρμεζάνα)
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

    2

    Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια της κολοκύθας, σε μία στρώση.

    3

    Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και, χρησιμοποιώντας το πινέλο, αλείφουμε τα κομμάτια της κολοκύθας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.

    4

    Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

    5

    Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 24Χ24cm, έτσι ώστε να καλύπτουμε και τα τοιχώματα του ταψιού. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.

    6

    Απλώνουμε την μισή κολοκύθα στο ταψί, σε μια στρώση, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο του. Την περιχύνουμε με το μισό μείγμα των αυγών και κουνάμε λίγο το ταψί ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού.

    7

    Στρώνουμε το σπανάκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κολοκύθα, πάλι φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

    8

    Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

    9

    Ψήνουμε στους 200ο C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει.

    10

    Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει στο ταψί και μετά σηκώνοντας την φριτάτα με το χαρτί την τοποθετούμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.

    11

    Κόβουμε την φριτάτα σε 16 τρίγωνα και σερβίρουμε.

    Διατροφικός πίνακας

    • 94 Ενέργεια
    • 6g Υδατάνθρακες
    • 81mg Χοληστερίνη
    • 6g Λίπος
    • 2g Φυτικές ίνες
    • 5g Πρωτεΐνες
    • 3g Κορεσμένα λίπη
    • 105mg Νάτριο
    • 2g Σάκχαρα

    Σημειώσεις

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (95g)

     

    Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

     

    Pumpkin-&-Spinach-Frittata – Φριτάτα-με-Κολοκύθα-&-Σπανάκι

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    14 Comments

  • Απάντηση
    mia xara
    17 Οκτωβρίου, 2016 at 8:57 πμ

    Δείχνουν υπέροχα!!! Λατρεύω την κολοκύθα! Εύχομαι η επιστροφή στα μαγειρικά θρανία να στεφθεί με επιτυχία 🙂 Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      17 Οκτωβρίου, 2016 at 11:15 μμ

      ευχαριστώ πολύ Χαρά! καλή εβδομάδα!

  • Απάντηση
    Ξανθή
    17 Οκτωβρίου, 2016 at 3:08 μμ

    Καταπληκτικό!! Αγαπώ την κολοκύθα και θα το φτιάξω!!
    Καλά μαθήματα εύχομαι.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      17 Οκτωβρίου, 2016 at 11:15 μμ

      ευχαριστώ πολύ!! 🙂

  • Απάντηση
    peps@pepi's kitchen
    17 Οκτωβρίου, 2016 at 6:08 μμ

    Τι όμορφα που είναι τα τριγωνάκια!!! Σαν ψεύτικα!!! Θέλω να τα δοκιμάσω!!

    Και τι ευχάριστα νέα!!!
    Καλή αρχή, φοιτήτρια!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      17 Οκτωβρίου, 2016 at 11:16 μμ

      χαχαχα!! κι όμως, αληθινά!
      ευχαριστώ πεπίτα!

  • Απάντηση
    Marion
    18 Οκτωβρίου, 2016 at 9:18 πμ

    Τι ωραία συνταγή Ευη μου.
    Με ενθουσίασαν αυτά τα τριγωνάκια. Τέλεια !!!

    Πολύ ωραία νέα!! Μπράβο.
    Καλη φοίτηση λοιπόν σε αυτό που αγαπάς 😉

    Φιλιά 🙂

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:17 μμ

      ευχαριστώ πολύ Μάριον! φιλιά!

  • Απάντηση
    Beauty Follower
    18 Οκτωβρίου, 2016 at 9:51 μμ

    Τι πρωτότυπα σαντουιτσάκια!

    καλή σχολική χρονιά 😉

    https://beautyfollower.blogspot.gr

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:18 μμ

      ευχαριστώ πολύ! 🙂

  • Απάντηση
    Ερμιόνη
    18 Οκτωβρίου, 2016 at 11:30 μμ

    Πολύ ευχάριστα τα νέα σου κορίτσι, πολλά μπράβο! Κάνεις πολύ καλά που επενδύεις σε κάτι που αγαπάς τόσο πολύ!
    Η ανάρτηση σου με έκανε να ανυπομονώ για μαζώξεις με φίλους και τα Χριστούγεννα 🙂
    Η φριτάτα δείχνει εξαιρετική, πάρα πολύ εντυπωσιακή και με τόσο χρώμα!
    Σε φιλώ

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:19 μμ

      για αυτό έβαλα την συνταγή τώρα, για προθέρμανση! 😉
      ευχαριστώ Ερμιόνη μου!

  • Απάντηση
    neanikon
    21 Οκτωβρίου, 2016 at 7:05 πμ

    Καταπληκτικό !!! Μπράβο Εύη! Θα είναι τόσο ωραία εμπειρία και θα μάθεις σίγουρα τόσα πολλά!!!!!!! Για αυτό που μας παρουσιάζεις τι να πω, φαίνεται τόσο μα τόσο gourmed !!! Η πιο τέλεια παρουσίαση φριτάτας!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:23 μμ

      🙂 🙂 ευχαριστώωωω!

    Αφήστε το σχόλιό σας