Υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βραδιά με καλό φαγητό και καλούς φίλους? Από μια βραδιά όπου οι ωραίες γεύσεις και τα μεθυστικά αρώματα θα συγχέονται με τις ιστορίες, τα αστεία και τα χαμόγελα? Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην εποχή που οι ονομαστικές εορτές θα είναι όλο και πιο συχνές, και τα Χριστούγεννα όλο και πιο κοντά! Οι βραδιές στο σπίτι με φίλους θα είναι πια συχνό φαινόμενο και σίγουρα θέλουμε εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Μια τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή φριτάτα με κολοκύθα και σπανάκι. Απλή, με λίγα υλικά, αλλά πολύ εντυπωσιακή και νόστιμη. Και ότι περισσέψει (που δεν το βλέπω..) μπαίνει την άλλη μέρα στο ταπεράκι του γραφείου 😉
Έχω και ένα νέο να σας πω 🙂 Επιστροφή στο σχολείο για 2 χρόνια! Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησα τις σπουδές μου σε Δημόσιο ΙΕΚ, στην ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef). Συνέβη λίγο ξαφνικά και ακόμα προσπαθώ να οργανώσω το νέο μου πρόγραμμα (μάθημα καθημερινά και εργαστήρια). Είμαι όμως ενθουσιασμένη γιατί θα μάθω περισσότερα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την μαγειρική, που αγαπώ τόσο πολύ! Όπως καταλαβαίνετε οι αναρτήσεις θα αραιώσουν λίγο, ώστε να τα προλαβαίνω όλα. Όχι τόσο όμως ώστε να με χάσετε 😉 Ας δούμε τώρα την συνταγή:
Φριτάτα με Κολοκύθα & Σπανάκι
Ingredients
- 900 γρ. φρέσκια καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 34% λιπαρά
- 120 γρ. φρέσκα τρυφερά φύλλα σπανακιού (χρησιμοποίησα τοσυσκευασμένο σπανάκι που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 60 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο (ή παρμεζάνα)
- αλάτι, πιπέρι
Instructions
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
2
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια της κολοκύθας, σε μία στρώση.
3
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και, χρησιμοποιώντας το πινέλο, αλείφουμε τα κομμάτια της κολοκύθας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
4
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
5
Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 24Χ24cm, έτσι ώστε να καλύπτουμε και τα τοιχώματα του ταψιού. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
6
Απλώνουμε την μισή κολοκύθα στο ταψί, σε μια στρώση, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο του. Την περιχύνουμε με το μισό μείγμα των αυγών και κουνάμε λίγο το ταψί ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού.
7
Στρώνουμε το σπανάκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κολοκύθα, πάλι φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
8
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
9
Ψήνουμε στους 200ο C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει.
10
Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει στο ταψί και μετά σηκώνοντας την φριτάτα με το χαρτί την τοποθετούμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.
11
Κόβουμε την φριτάτα σε 16 τρίγωνα και σερβίρουμε.
Nutrition
-
94
Calories
-
6g
Carbohydrates
-
81mg
Cholesterol
-
6g
Fat
-
2g
Fiber
-
5g
Protein
-
3g
Saturated fat
-
105mg
Sodium
-
2g
Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (95g)
Φριτάτα με Κολοκύθα & Σπανάκι
Ingredients
- 900 γρ. φρέσκια καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 34% λιπαρά
- 120 γρ. φρέσκα τρυφερά φύλλα σπανακιού (χρησιμοποίησα τοσυσκευασμένο σπανάκι που βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 60 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο (ή παρμεζάνα)
- αλάτι, πιπέρι
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια της κολοκύθας, σε μία στρώση.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και, χρησιμοποιώντας το πινέλο, αλείφουμε τα κομμάτια της κολοκύθας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 24Χ24cm, έτσι ώστε να καλύπτουμε και τα τοιχώματα του ταψιού. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
Απλώνουμε την μισή κολοκύθα στο ταψί, σε μια στρώση, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο του. Την περιχύνουμε με το μισό μείγμα των αυγών και κουνάμε λίγο το ταψί ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού.
Στρώνουμε το σπανάκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κολοκύθα, πάλι φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 200ο C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει.
Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει στο ταψί και μετά σηκώνοντας την φριτάτα με το χαρτί την τοποθετούμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.
Κόβουμε την φριτάτα σε 16 τρίγωνα και σερβίρουμε.
Nutrition
-
94 Calories
-
6g Carbohydrates
-
81mg Cholesterol
-
6g Fat
-
2g Fiber
-
5g Protein
-
3g Saturated fat
-
105mg Sodium
-
2g Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (95g)
14 Comments
mia xara
17 Οκτωβρίου, 2016 at 8:57 πμΔείχνουν υπέροχα!!! Λατρεύω την κολοκύθα! Εύχομαι η επιστροφή στα μαγειρικά θρανία να στεφθεί με επιτυχία 🙂 Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2016 at 11:15 μμευχαριστώ πολύ Χαρά! καλή εβδομάδα!
Ξανθή
17 Οκτωβρίου, 2016 at 3:08 μμΚαταπληκτικό!! Αγαπώ την κολοκύθα και θα το φτιάξω!!
Καλά μαθήματα εύχομαι.
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2016 at 11:15 μμευχαριστώ πολύ!! 🙂
peps@pepi's kitchen
17 Οκτωβρίου, 2016 at 6:08 μμΤι όμορφα που είναι τα τριγωνάκια!!! Σαν ψεύτικα!!! Θέλω να τα δοκιμάσω!!
Και τι ευχάριστα νέα!!!
Καλή αρχή, φοιτήτρια!!!
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2016 at 11:16 μμχαχαχα!! κι όμως, αληθινά!
ευχαριστώ πεπίτα!
Marion
18 Οκτωβρίου, 2016 at 9:18 πμΤι ωραία συνταγή Ευη μου.
Με ενθουσίασαν αυτά τα τριγωνάκια. Τέλεια !!!
Πολύ ωραία νέα!! Μπράβο.
Καλη φοίτηση λοιπόν σε αυτό που αγαπάς 😉
Φιλιά 🙂
The Healthy Cook
21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:17 μμευχαριστώ πολύ Μάριον! φιλιά!
Beauty Follower
18 Οκτωβρίου, 2016 at 9:51 μμΤι πρωτότυπα σαντουιτσάκια!
καλή σχολική χρονιά 😉
https://beautyfollower.blogspot.gr
The Healthy Cook
21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:18 μμευχαριστώ πολύ! 🙂
Ερμιόνη
18 Οκτωβρίου, 2016 at 11:30 μμΠολύ ευχάριστα τα νέα σου κορίτσι, πολλά μπράβο! Κάνεις πολύ καλά που επενδύεις σε κάτι που αγαπάς τόσο πολύ!
Η ανάρτηση σου με έκανε να ανυπομονώ για μαζώξεις με φίλους και τα Χριστούγεννα 🙂
Η φριτάτα δείχνει εξαιρετική, πάρα πολύ εντυπωσιακή και με τόσο χρώμα!
Σε φιλώ
The Healthy Cook
21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:19 μμγια αυτό έβαλα την συνταγή τώρα, για προθέρμανση! 😉
ευχαριστώ Ερμιόνη μου!
neanikon
21 Οκτωβρίου, 2016 at 7:05 πμΚαταπληκτικό !!! Μπράβο Εύη! Θα είναι τόσο ωραία εμπειρία και θα μάθεις σίγουρα τόσα πολλά!!!!!!! Για αυτό που μας παρουσιάζεις τι να πω, φαίνεται τόσο μα τόσο gourmed !!! Η πιο τέλεια παρουσίαση φριτάτας!!!
The Healthy Cook
21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:23 μμ🙂 🙂 ευχαριστώωωω!