• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Λαχανικά/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα & Φέτα

    Εμπνευσμένες από τα κλασσικά μας γεμιστά, αυτές οι γεμιστές πιπεριές με κινόα και φέτα είναι ένα άκρως καλοκαιρινό, νόστιμο και πολύ θρεπτικό φαγάκι, κατάλληλο και για όσους αποφεύγουν την γλουτένη. Περιέχει πολλά θρεπτικά υλικά, και θα το διαπιστώσετε διαβάζοντας την συνταγή.

    Χρησιμοποίησα κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές. Εννοείται πως εσείς μπορείτε να το φτιάξετε με ότι χρώμα πιπεριές θέλετε. Άλλωστε οι πιπεριές είναι ένα από τα λαχανικά με τις περισσότερες θρεπτικές ουσίες σε βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη (γνωστή και ως προβιταμίνη Α). Όσο πιο κόκκινη είναι η πιπεριά τόσο πιο πολύ βήτα-καροτίνη περιέχει. Στο σύνολο είναι ένα λαχταριστό φαγητό, που περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, μονοακόρεστα λιπαρά και φυσικά όπως προείπα, βιταμίνη C και A. Δείτε και την διατροφική ανάλυση παρακάτω.

    Τις έκοψα λίγο διαφορετικά, έτσι για πλάκα 😉 και μου άρεσαν πολύ! Ξέφυγαν από τα συνηθισμένα. Α, και μην σας ξενίζει που δεν έχει σάλτσα…  Δεν είναι καθόλου στεγνό!

    Αν δεν είστε ο τύπος της κινόα φτιάξτε τις γεμιστές πιπεριές με ρύζι. Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσουν πολύ!

    Roasted-Peppers-Quinoa-Feta – Γεμιστές-Πιπεριές-Κινόα-Φέτα

     

    Γεμιστές Πιπεριές με Κινόα και Φέτα

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 4
    Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

    Υλικά

    • 4 μεγάλες πιπεριές
    • ¾ φλυτζανιού κινόα
    • 1 ½ φλυτζάνι νερό
    • ¼ κουταλάκι αλάτι
    • ½ φλυτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
    • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 300 γρ. baby σπανάκι (ή τρυφερά φύλλα σπανακιού χωρίς τα κοτσάνια)
    • ¼ φλυτζανιού σταφίδες
    • ½ φλυτζάνι θρυμματισμένη φέτα ( και 1/3 φλυτζάνι για το γαρνίρισμα)
    • ½ κουταλάκι μείγμα από ξερό βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δυόσμο
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C.

    2

    Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος σε δύο κομμάτια και τις ξεσποριάζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.

    3

    Εν τω μεταξύ, ξεπλένουμε την κινόα με νερό πολύ καλά. Βάζουμε το 1 ½ φλυτζάνι νερό και το αλάτι να πάρουν βράση και προσθέτουμε την κινόα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου σκεπασμένη, μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

    4

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

    5

    Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε κι αυτό για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί και να απορροφηθούν τα υγρά.

    6

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τις σταφίδες, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, την κινόα, τα μυρωδικά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

    7

    Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα από πάνω.

    8

    Ρίχνουμε ½ φλυτζάνι νερό μέσα στο ταψί και ψήνουμε τις γεμιστές πιπεριές, στους 220ο C, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα.

    Διατροφικός πίνακας

    • 411 Ενέργεια
    • 50g Υδατάνθρακες
    • 17mg Χοληστερίνη
    • 19g Λίπος
    • 9g Φυτικές ίνες
    • 16g Πρωτεΐνες
    • 4g Κορεσμένα λίπη
    • 467mg Νάτριο
    • 8g Σάκχαρα

    Σημειώσεις

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (461g)

     

    Εάν ψάχνετε και για άλλες συνταγές με κινόα, πατήστε εδώ.

     

    Roasted-Peppers-Quinoa-Feta – Γεμιστές-Πιπεριές-Κινόα-Φέτα

     

    Roasted-Peppers-Quinoa-Feta – Γεμιστές-Πιπεριές-Κινόα-Φέτα

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    2 Comments

  • Απάντηση
    Αρης
    21 Ιουλίου, 2017 at 12:22 πμ

    Υπέρ καταπληκτικό Εύη!!!!!!!!! Το απόλυτο φαγακι 🙂

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      22 Αυγούστου, 2017 at 11:14 μμ

      χαίρομαι που σου αρέσει Άρη! σ’ ευχαριστώ!

    Αφήστε το σχόλιό σας