Από τα πράγματα που μου αρέσει πιο πολύ να φτιάχνω είναι οι μπάρες δημητριακών και κάθε είδους συνταγή για πρωινό. Σου δίνουν τόσες πολλές επιλογές τέτοιου είδους συνταγές, τόσα πολλά υλικά να χρησιμοποιήσεις και να παίξεις με τα χρώματα και τις γεύσεις. Αυτό το smoothie με βρώμη και φρούτα του δάσους είναι τόσο γευστικό και χορταστικό, τόσο νόστιμο και θρεπτικό, που το έχω φτιάξει ήδη πόσες φορές.
Προβληματίστηκα εάν έπρεπε να το πω smoothie, είναι περισσότερο σαν παγωμένο porridge. Είναι παχύρευστο, οπότε τρώγεται με το κουταλάκι. Μπορείς να το ετοιμάσεις ακόμα και αποβραδίς και να το απολαύσεις έτοιμο το επόμενο πρωί. Είδατε, γίνεται ακόμα καλύτερο 🙂 Η βρώμη μπορεί να αντικατασταθεί με νιφάδες φαγόπυρου για την gluten-free εκδοχή. Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα της αρεσκείας σας, πέρα από το γάλα καρύδας που προτείνω.
Όσο για το γαρνίρισμα, είναι και αυτό δική σας επιλογή. Αισθανθείτε ελεύθερα και αυτοσχεδιάστε! 😉
Smoothie με Βρώμη και Φρούτα του Δάσους
Ingredients
- 190γρ. νιφάδες βρώμης (ή φαγόπυρου για την gluten-free εκδοχή)
- 375ml γάλα καρύδας (ή άλλο γάλα της αρεσκείας σας), παγωμένο
- 1 ½ ώριμη μπανάνα
- 230γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους*
- 1 πρέζα αλάτι
- σιρόπι σφενδάμου, ή, μέλι
- για το γαρνίρισμα:
- κακάο νιμπς
- καβουρδισμένα αμύγδαλα
- φρούτα του δάσους
- επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
- τριμμένη καρύδα
- κολοκυθόσπορο
- ηλιόσπορο
- λιναρόσπορο, κ.α.
Instructions
Μουλιάζουμε τις νιφάδες βρώμης στο γάλα καρύδας για 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέτουμε την μπανάνα, τα φρούτα του δάσους και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γλυκαντικό μας και πολτοποιούμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπωλ και γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
Nutrition
-
449 Calories
-
62g Carbohydrates
-
7mg Cholesterol
-
27g Fat
-
10g Fiber
-
12g Protein
-
21g Saturated fat
-
91mg Sodium
-
24g Sugar
Notes
*Μπορείτε να τα βρείτε σε delicatessen και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (244g)
1 Comment
peps@pepi's kitchen
18 Μαΐου, 2018 at 7:28 μμΕντυπωσιακό! το έφτιαξα με άλλα φρουτα, τέλειο ήταν! δεν προλαβα να βγαλω φωτος ?