Πολλοί αναγνώστες του μπλογκ μου είπαν, ή, μου έστειλαν μήνυμα πως έφτιαξαν τα μάφινς με 3 σοκολάτες και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Αυτό με χαροποίησε πολύ κι επειδή θέλω να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ, σας ετοίμασα μια συνταγή για μάφινς σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο, για ακόμα πιο υγιεινή σοκολατένια απόλαυση!
Αυτά τα μάφινς είναι σκέτος πειρασμός! Είναι τόσο αρωματικά και σοκολατένια που δεν το πιστεύεις ότι είναι τόσο υγιεινά. Η προσθήκη αποξηραμένων μύρτιλλων είναι κάτι που τους ταιριάζει καταπληκτικά και συμπληρώνει τέλεια την σοκολατένια γεύση. Τα μύρτιλλα που χρησιμοποιώ τα αγοράζω από το κέντρο της Αθήνας και κατά την αποξήρανσή τους δεν τους έχει προστεθεί καθόλου ζάχαρη. Είναι πιο ζουμερά από τα συνηθισμένα και πιο αρωματικά.
Η συνταγή που σας δίνω βγάζει 12 μέτρια σε μέγεθος μάφινς. Επειδή εμένα μου αρέσουν πολύ φουσκωτά, έβαλα περισσότερο μείγμα σε κάθε θηκούλα, και μου βγήκαν 8. Θα χρειαστείτε μόνο 2 μπωλ για να τα φτιάξετε, μια και δεν χρειάζονται μίξερ, και πολύ υπομονή μέχρι να κρυώσουν και να τα απολαύσετε!! 🙂
Μάφινς Σοκολάτας χωρίς Ζάχαρη
Ingredients
- 60 ml ηλιέλαιο
- 1 ¾ φλυτζάνια (220 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά baking powder
- 1 ½ κουταλιά σκόνη κακάο, κατά προτίμηση βιολογικό
- ¼ κουταλάκι κανέλλα
- ¼ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 τσιμπιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 μεγάλα αυγά
- ¾ φλυτζανιού (180 ml) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ½ φλυτζάνι (85 γρ.) αποξηραμένα μύρτιλλα, κατά προτίμηση χωρίς επιπλέον ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι (85 γρ.) σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Instructions
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C. Προετοιμάστε μια φόρμα για μάφινς) με τα ειδικά χαρτάκια.
Σε ένα μεγάλο μπωλ κοσκινίστε το αλεύρι το baking powder, το κακάο και τα μπαχαρικά.
Σε ένα δεύτερο μπωλ χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά και προσθέστε το ηλιέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα και ανακατέψτε καλά. Τελευταία προσθέτετε τα μύρτιλλα.
Προσθέτετε το μείγμα με τα υγρά υλικά και τα μύρτιλλα στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε αυτό το στάδιο προσθέτετε και τις σταγόνες σοκολάτας. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Μοιράστε ισομερώς την ζύμη στις θήκες για μάφινς και ψήστε για 20-23 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Nutrition
-
221 Calories
-
34g Carbohydrates
-
31mg Cholesterol
-
9g Fat
-
2g Fiber
-
4g Protein
-
2g Saturated fat
-
15mg Sodium
-
16g Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (71g)
30 Comments
peps@pepiskitchen
7 Μαρτίου, 2016 at 6:46 πμΥπέροχες φωτογραφίες!!!!!!!!
Πάω πάνω κάτω την ανάρτηση και τις χαζεύω!!!
Ρομαντικές, φωτεινές και με αγαπημένα χρώματα!!!
….θα αγοράσω λοιπόν τα μύρτιλα και θα φτιάξω τα μαφινς!! 😉
The Healthy Cook
7 Μαρτίου, 2016 at 5:45 μμευχαριστώ πεπίτα!! 🙂
dolmadaki.gr
7 Μαρτίου, 2016 at 10:10 πμωωωωωωω μου εκανε κλικ!! χωρις ζαχαρη ε;;; θα την δοκιμασω!! μ αρεσει που εχεις μεσα διαφορα μυρωδικα!
The Healthy Cook
7 Μαρτίου, 2016 at 5:45 μμχαίρομαι που σου αρέσει! είναι πολύ μυρωδάτα και νόστιμα!
Beauty Follower
7 Μαρτίου, 2016 at 11:13 πμΑκαταμαχητα!
Ωραιο σερβιτσιο 😉
YΓ
Αντι για πορτοκάλι μπορώ να χρησιμοποιήσω λεμόνι?
The Healthy Cook
7 Μαρτίου, 2016 at 5:47 μμδεν θα στο πρότεινα γιατί το πορτοκάλι μαζί με την σοκολάτα είναι τα γλυκαντικά της συνταγής.
με το λεμόνι θα αλλάξει τελείως η γεύση τους.
σ’ ευχαριστώ πολύ!
Ariadni St.
7 Μαρτίου, 2016 at 4:05 μμΚαι μαφινς σοκολάτας και χωρις ζαχαρη;;;;;
Τα λατρεψα και για εναν ακόμη λόγο, για την προσθήκη των μυρτιλλων!
Καλή εβδομάδα,
καλή συνέχεια στη μέρα σου!
Φιλια πολλά 🙂
The Healthy Cook
7 Μαρτίου, 2016 at 5:49 μμείδες? 3 καλά σε ένα!! 😉
φιλιά!
Χρύσα
7 Μαρτίου, 2016 at 10:28 μμΜα με τόσο ωραία μυρωδικά, τι να την κάνεις τη ζάχαρη!
Είναι τέλεια και για μικρά παιδάκια που τρελαίνονται για κεκάκια με σοκολάτα, και κάπως έτσι τα ξεγελάς!
Και τόσο όμορφες φωτογραφίες!
The Healthy Cook
9 Μαρτίου, 2016 at 10:44 μμναι, για παιδιά είναι ότι πρέπει!
ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου!
neanikon
8 Μαρτίου, 2016 at 8:19 πμΟι φωτογραφίες είναι απλά υπέροχες Εύη! Αλήθεια δεν θέλουν κάποιο γλυκαντικό;; Φαίνονται νοστιμότατα πάντως!!!!
Ευχές για άλλη μια όμορφη μέρα!
The Healthy Cook
9 Μαρτίου, 2016 at 10:46 μμόχι Άρη μου! είναι γλυκά χωρίς να χρειάζονται κάτι άλλο.
σ’ ευχαριστώ πολύ!
Αγγελική | CooKika
8 Μαρτίου, 2016 at 12:04 μμΑυτά τα σερβίτσια σου, με τρελαίνουν!! Τι όμορφες, απαλές και ρομαντικές φωτογραφίες…Θέλω ένα μαφινάκι, γίνεται;;;;
Πολλά φιλιά!
The Healthy Cook
9 Μαρτίου, 2016 at 10:47 μμκαι ένα και δύο!
ευχαριστώ! 🙂
TheoDORA's Kitchen Diaries
8 Μαρτίου, 2016 at 1:12 μμΝα κρυώσουν; Ζητάς πολλά. 2-3 θα εξαφανιστούν με το που βγουν από το φούρνο. Φαίνονται τόσο λαχταριστά!
The Healthy Cook
9 Μαρτίου, 2016 at 10:48 μμάστα, ευτυχώς που έπρεπε να τα φωτογραφήσω και κρατήθηκα!! 😉
ευχαριστώ!
theonewithallthetastes
8 Μαρτίου, 2016 at 9:30 μμΜου αρέσουν πολύ τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει για τα μάφινς.
Τα ζεστά αρώματα και το πορτοκάλι ταιριάζουν άψογα με τη σοκολάτα. Αλλά και η προσθήκη cranberries τους πάει πολύ.
Το γεγονός ότι δεν περιέχουν βούτυρο και ζάχαρη τα κάνει ακόμα πιο δελεαστικά, μιας που μας απαλλάσσει από τύψεις και θερμίδες.
Σε φιλώ!
The Healthy Cook
9 Μαρτίου, 2016 at 10:48 μμευχαριστώ Ερμιόνη μου! φιλιά!
Culinary Flavors
9 Μαρτίου, 2016 at 12:07 μμΤέλεια φρουτένια μαφινάκια! Η σοκολάτα τα κάνει απλά ακαταμάχητα!
The Healthy Cook
9 Μαρτίου, 2016 at 10:49 μμ😉
Marion
9 Μαρτίου, 2016 at 10:07 μμΝομίζω η έλλειψη ζάχαρης δεν θα φανεί καθόλου.
Υπέροχα έτσι φουσκωτά. Κι εμένα έτσι μου αρέσουν.
Ωραία υλικά.
Και οι φωτογραφίες σου πολύ ρομαντικές 😉
Τα φιλιά μου
The Healthy Cook
9 Μαρτίου, 2016 at 10:50 μμπράγματι δεν φαίνεται!
ευχαριστώ Μάριον! 🙂
Cook Taste Live
11 Μαρτίου, 2016 at 1:29 πμμα τι ωραία συνταγή είναι αυτή! και χωρίς ζάχαρη, και υγιεινά και φουσκωτά και σοκολατένια!
οι φωτογραφίες τόσο ρομαντικές, σε ταξιδεύουν!
The Healthy Cook
12 Μαρτίου, 2016 at 9:49 μμσ’ευχαριστώ Ευάκι!
sp00nstories
13 Μαρτίου, 2016 at 11:39 μμΦοβερά και λαχταριστά!!Δεν θα πω όχι, χαχα Καλή Σαρακοστή Εύη μου<3
The Healthy Cook
17 Μαρτίου, 2016 at 12:37 μμεπίσης Λίλια!
kat
2 Ιανουαρίου, 2017 at 11:20 πμmporo na valo ladi karidas anti gia ilielaio?
The Healthy Cook
2 Ιανουαρίου, 2017 at 11:23 πμΚαλημέρα! Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά πιστεύω πως ναι. Αν τα φτιάξετε έτσι, θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία!
kat
10 Ιανουαρίου, 2017 at 8:29 μμvgikan poli kala kai me ladi karidas kai murizan kai uperoxa!episis ego evala aleuri olikis kai sokolata me stevia gia pio ugeiino apotelesma! an exete kapoia akoma suntagi xoris zaxari tha ithela poli na tin dokimaso! sas euxaristw
The Healthy Cook
12 Ιανουαρίου, 2017 at 9:50 μμχαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!
στο μπλογκ θα βρείτε πολλές συνταγές χωρίς ζάχαρη.
δοκιμάστε τις “ταχινόπιτες”, την “σπιτική πραλίνα φουντουκιού, διάφορες μπάρες δημητριακών, “τα πιο υγιεινά σοκολατένια μπισκότα” και πολλές άλλες που μπορείτε να βρείτε στο Recipe Index.