• Ελληνικά
  • English
  • Food Blog Awards 2015/ Για χορτοφάγους/ Γλυκά/ Εορταστικές Συνταγές/ Μικρές αμαρτίες

    Τούρτα Λευκής Σοκολάτας

    Όπως έκανα πέρυσι, έτσι και φέτος την ημέρα των γενεθλίων μου σας έχω συνταγή για μια γλυκιά αμαρτία. Πριν τα γιορτάσω με τους φίλους μου απόψε, σας δείχνω το γλυκό που θα τους κεράσω. Μια εντυπωσιακή και πολύ, πολύ νόστιμη τούρτα με μους λευκής σοκολάτας σε βάση από μπισκότα τζίντερ! Για να γιορτάσετε γενέθλια, ονομαστική εορτή, μια ευχάριστη είδηση, ή ότι άλλο σας κάνει χαρούμενους!

    White Chocolate Mousse Torte – Τούρτα Λευκής Σοκολάτας

    Αυτή η τούρτα ανοίγει και μια σειρά από συνταγές για το εορταστικό τραπέζι των γιορτών, που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Μην σκεφτείτε πως είναι νωρίς! Πρέπει να κάνουμε πρόγραμμα! 😉

    White Chocolate Mousse Torte – Τούρτα Λευκής Σοκολάτας

    Η συνταγή μας είναι πολύ απλή και γρήγορη, με εντυπωσιακά λίγα υλικά! Μόνο τα  αστεράκια της διακόσμησης ίσως σας δυσκολέψουν λίγο, αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Για την βάση της τούρτας χρησιμοποίησα τα μπισκότα τζίντζερ PEPPARKAKA του ΙΚΕΑ, τα οποία θα βρείτε, αυτήν την εποχή, σε μια πολύ όμορφη εορταστική συσκευασία, σε μεταλλικό κουτί. Δίνουν μια υπέροχη γεύση στην τούρτα. Η πιπεράτη γεύση τους ισορροπεί ιδανικά με την γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας.

    White Chocolate Mousse Torte – Τούρτα Λευκής Σοκολάτας

     

    Όσον αφορά την βάση σερβιρίσματος, επέλεξα την ARV BROLLOP με το καπάκι, από το ΙΚΕΑ, που μου άρεσε πολύ, γιατί ταιριάζει με όλα.

    White Chocolate Mousse Torte – Τούρτα Λευκής Σοκολάτας

    Συνολικός χρόνος:  25 λεπτά (+30 λεπτά περίπου για τα σοκολατένια αστεράκια)

    Μερίδες:   12

    Υλικά:

    • 225 γρ. μπισκότα τζίντζερ PEPPARKAKA του ΙΚΕΑ*
    • 80 γρ. βούτυρο
    • 700 γρ. λευκή σοκολάτα
    • 570 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χωρισμένη στα δύο
    • ζάχαρη άχνη και κακάο, για την διακόσμηση
    • σοκολατένια αστέρια, για την διακόσμηση

    Εκτέλεση:

    1. Στρώνετε την βάση μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 22 εκ., με αντικολλητικό χαρτί.
    2. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε τα σε ένα μπωλ.
    3. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνετε στο μπωλ με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μείγμα στην βάση της φόρμας. Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 15 λεπτά.
    4. Σπάστε ή κόψτε με το μαχαίρι την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη σε μια μετρίου μεγέθους κατσαρόλα μαζί με την μισή κρέμα γάλακτος (285 ml).
    5. Πολύ προσεκτικά, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα άλλο μπωλ για να κρυώσει. Αφήστε το περίπου 15 λεπτά να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που.
    6. Εντωμεταξύ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα (285 ml) σε σαντιγί. Ρίξτε τη μέσα στη, χλιαρή τώρα πια, σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. **
    7. Ρίχνετε το μείγμα στην μπισκοτένια βάση και βάζετε την φόρμα ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, αλλά καλύτερα αφήστε τη όλη νύχτα.
    8. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, βγάλτε την τούρτα από την φόρμα, διακοσμήστε με τα σοκολατένια αστέρια, πασπαλίστε τη με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγο κακάο και σερβίρετέ την παγωμένη.

    Σοκολατένια αστέρια:

    Λιώστε 500 γρ. λευκής, μαύρης ή σοκολάτα γάλακτος σε μπεν-μαρί μαζί με 50 γρ. βούτυρο. Απλώστε τη σε μια λαμαρίνα ή ένα ταψάκι, το οποίο πριν θα έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει. Την ώρα που θα θέλετε να φτιάξετε τα αστέρια, βγάλτε τη από το ψυγείο, αφήστε τη 1-2 λεπτά να ξεπαγώσει και κόψτε τα αστέρια με κουπ-πατ. Φυλάξτε τα σε ένα δοχείο στο ψυγείο, σε στρώσεις, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα.

    Αν θέλετε δύο ειδών αστέρια, όπως έκανα εγώ, λιώστε 250 γρ. λευκή σοκολάτα και 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

     

    Σημειώσεις:

    *Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο κατάστημα ΙΚΕΑ, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα τζίντζερ με μπισκότα τύπου digestive και να προσθέσετε 1 – 1 1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (ανάλογα πόσο έντονη θέλετε την γεύση του)

    **Θέλει ιδιαίτερη προσοχή να μην ζεστάνετε την σοκολάτα σε υψηλή θερμοκρασία. Αν συμβεί αυτό η σοκολάτα σας θα γίνει μια πηχτή μάζα. Θα πρέπει να είναι χλιαρή όταν θα ενώσετε τα μείγματα, αλλά χωρίς να έχει αρχίσει να πήζει. Αν η σοκολάτα έχει κρυώσει αρκετά, δεν θα σας ανακατευτεί καλά το μείγμα.

    Η αρχική συνταγή έλεγε πως η τούρτα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέσα στην φόρμα, τυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη.  Αποψύχεται αφαιρώντας την μεμβράνη και  τοποθετώντας τη στο ψυγείο όλη νύχτα. Την διακοσμείς λίγο πριν σερβίρεις. Δεν το δοκίμασα, αλλά είναι πρακτικό.

     

    Αρχική συνταγή για την τούρτα λευκής σοκολάτας από το περιοδικό “Good Housekeeping”.

    ΥΓ. Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των “Food Blog Awards 2015”του “ΒΗΜΑgourmet”, και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητά μου στην κατηγορία “ Best Design & Site Architecture”. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!  🙂

     

    #white_chocolate, #dessert, #torte, #chocolate

     

    White Chocolate Mousse Torte – Τούρτα Λευκής Σοκολάτας

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    32 Comments

  • Απάντηση
    peps@pepiskitchen
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 7:27 πμ

    Ευούλα μουυυυυυ Χρόνια σου πολλά!!!!!!
    Τι έκανες πάλι????????!!!!!!!!
    Τι όμορφη που είναι η τούρτα σου!!!
    Λαμπερή!!!!
    …και για τα Χριστούγεννα ότι πρέπει!!

    Καλημέρα όοοολη μέρα!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:46 μμ

      ναι, είναι πολύ εορταστική!
      ευχαριστώ πεπίτα! φιλιά!

  • Απάντηση
    stylencritics
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 8:21 πμ

    Χρόνια Πολλά, πολύχρονη! Πανέμορφη η τούρτα σου.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:46 μμ

      ευχαριστώ πολύ Σόνια μου! ότι καλύτερο και σε σένα! 🙂

  • Απάντηση
    Marion
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 9:13 πμ

    Χρόνια πολλά Ευη 🙂
    Να είσαι γερή κι ευτυχισμένη, κι ότι επιθυμείς εύχομαι.

    Υπέροχη η τούρτα σου. πολύ γιορτινή.

    Φιλιά πολλά 🙂

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:47 μμ

      Σ’ ευχαριστώ πολύ Μάριον! Ότι επιθυμείς κι εσύ!
      σε φιλώ! 🙂

  • Απάντηση
    dolmadaki
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 3:03 μμ

    χρονια πολλα χροναι γλυκα και δημιουργικα!!!!
    τι υπεροχη τουρτα!! μεσα στην απλοτητα της φαντασμαγορικη!!!
    και οι φωτογραφιες ολα τα λεφτα!! καλοφαγωτη !!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:48 μμ

      ντολμαδάκι μου, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      σε φιλώ!!

  • Απάντηση
    createwithheart
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 3:57 μμ

    Έχω μείνει άφωνη πάλι με τις φανταστικές συνταγές σου και πρέπει να ομολογήσω ότι ξαφνικά έχω μια τρελή λιγούρα!! Να τα χιλιάσεις Ευάκι μου, να’σαι πάντα γερή, χαμογελαστή και να’χεις πολλές επιτυχίες στην ζωή σου! Φιλάκια! 🙂

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:48 μμ

      ευχαριστώ πολύ Ελενάκι!
      πολλά φιλιά!! :*

  • Απάντηση
    neanikon
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 6:40 μμ

    Εύη καταρχήν να σου ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά !!!!!
    Τι να πω για το σημερινό σου ποστ;;;!!! Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!! Μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογραφία λίγο πριν την συνταγή, αυτό το παιχνίδι που κάνει το φως είναι πολύ ξεχωριστό για food photography 😉 Ένα μεγάλο μπράβο!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:50 μμ

      ευχαριστώ πολύ Άρη!!
      αυτό δεν είναι πάντα καλοδεχούμενο στις φωτογραφίες, αλλά βρήκα πως τις κάνει πολύ γιορτινές και το επεδίωξα. 😉

  • Απάντηση
    Ξανθή
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 9:00 μμ

    Χρόνια Πολλά!!
    Εκπληκτική τούρτα.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:50 μμ

      ευχαριστώ Ξανθή! 🙂

  • Απάντηση
    Zitronen und Olivenöl
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 9:38 μμ

    Xronia polla, i tourta einai fantastiki kai… kali tixi!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:51 μμ

      ευχαριστώ πολύ καλή μου!!

  • Απάντηση
    sp00nstories
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 10:47 μμ

    Την είδα στο ins και ήρθα να την δω τρέχοντας!!! Πανέμορφη! Χρόνια πολλά κούκλα<3

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:52 μμ

      ευχαριστώ Λίλια!! ότι επιθυμείς κι εσύ!
      σε φιλώ!

  • Απάντηση
    theonewithallthetastes
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 10:57 μμ

    Να τα εκατοστήσεις Εύη μου!
    Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο! Να είσαι πάντα χαμογελαστή και χαρούμενη, με υγεία!
    Η τούρτα σου εξαιρετική πραγματικά!
    Μου αρέσει γιατί είναι απλή στην παρασκευή, αλλά απίστευτα εντυπωσιακή! Ελπίζω να την απολαύσατε.
    Και οι φωτογραφίες πολύ ατμοσφαιρικές, μπράβο!
    Σε φιλώ!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:53 μμ

      νομίζω πως αυτά τα απλά στην παρασκευή τους και γρήγορα γλυκά μας λύνουν τα χέρια κάποιες φορές.
      ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!! να χαίρεσαι κι εσύ την οικογένειά σου!
      σε φιλώ!

  • Απάντηση
    Χρυσαυγη
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 10:57 μμ

    Κι αναρρωτιομουν απο το πρωι πως εχεις φτιαξει τα αστερια!!! Χρονια πολλα θελω να σου ευχηθω!! Καθε χαρα και καθε τυχη για την υπολοιπη χρονια!! Να εισαι παντα καλα να ανταμωνουμε και να διασκεδαζουμε!! Ευη, δεν χρειαζεται να πω ποσο μου αρεσει η τουρτα σου. Ειναι αυτονοητο!!!!!!!! Σε φιλωωω!!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:55 μμ

      χεχεχε! σε κράτησα σε αγωνία!
      ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου!! πολλά πολλά φιλιά!

  • Απάντηση
    stavroulakriki
    6 Νοεμβρίου, 2015 at 10:35 πμ

    Χρονια πολλα!! Να είσαι πάντα καλά και ότι έχεις φανταστεί σου εύχομαι να πραγματοποιηθει με τον πιο ωραίο τρόπο! Υπέροχη παρουσιαση! Φιλιά!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:56 μμ

      ευχαριστώ πολύ Σταυρούλα μου!!
      φιλιά πολλά!!

  • Απάντηση
    Αγγελική
    6 Νοεμβρίου, 2015 at 1:31 μμ

    Χρόνια πολλά και διαδικτυακά!!
    Η τούρτα σου είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών!! Και είμαι σίγουρη ότι και η γεύση της θα είναι υπέροχη!!
    Και του χρόνου Εύη μου, πάντα χαρές και όμορφες δημιουργίες!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:57 μμ

      ναι, ήταν!! άρεσε πολύ σε όλους!
      δεν έμεινε ούτε αστέρι! χαχαχα!!
      ευχαριστώ πολύ Αγγελικούλα μου! Χ

  • Απάντηση
    Beauty Follower
    7 Νοεμβρίου, 2015 at 6:30 μμ

    Πολύχρονη & ευτυχισμένη!!!

    Πανεμορφη τουρτα, τα μπισκοτάκια αυτα μου αρεσουν πολύ 😉

    ΥΓ
    Ελπίζω να πέρασες τελεια την βραδιά των γεννεθλίων σου!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Νοεμβρίου, 2015 at 6:30 μμ

      ναι, πέρασα πολύ όμορφα!
      ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! 🙂

  • Απάντηση
    tanja@the green mixer
    18 Νοεμβρίου, 2015 at 1:35 μμ

    Χρόνια Πολλά, στα λέω και απο δω καθυστερημένα πλεόν ελαφρώς…. Φανταστικό το γλυκό σου, σκίζει από εμφάνιση και είμαι σίγουρη και απο γεύση.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      19 Νοεμβρίου, 2015 at 12:49 πμ

      ευχαριστώ πολύ! 🙂

  • Απάντηση
    Cheesecake με Nutella - The Healthy Cook
    5 Σεπτεμβρίου, 2020 at 3:32 μμ

    […] αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον…  Πέρυσι ήταν η τούρτα λευκής σοκολάτας, ένα γλυκό ιδανικό για το εορταστικό τραπέζι και […]

  • Απάντηση
    - The Healthy Cook
    5 Σεπτεμβρίου, 2020 at 3:36 μμ

    […] if I could treat you one by one, but unfortunately this is impossible … Last year it was the white chocolate cake, a wonderful dessert for the festive table and the year before that was the chocolate & […]

  • Αφήστε το σχόλιό σας