Θέλετε μια μαρμελάδα φράουλα, χωρίς πολλές θερμίδες? Θέλετε μια μαρμελάδα φράουλα, αλλά χωρίς να ακολουθήσετε την χρονοβόρα διαδικασία του βρασίματος των φρούτων με την ζάχαρη, ξανά και ξανά μέχρι να πήξει? Την έχετε! Μαρμελάδα φράουλα με λίγες θερμίδες, έτοιμη σε 5 λεπτά.
Είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψετε. Ακριβώς επειδή το φρούτο δεν βράζει, είναι σαν να το τρώτε ολόφρεσκο. Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά για να την φτιάξετε. Σημειώστε ότι το ένα από τα τρία υλικά είναι οι μαγικοί σπόροι Chia, με τις εντυπωσιακές ιδιότητες.
Εγώ την έφτιαξα με φρέσκιες φράουλες, αλλά εσείς μπορείτε να την φτιάξετε και με κατεψυγμένες. Γι’ αυτό, τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους, αγοράστε 1-2 κιλά παραπάνω, μοιράστε τις σε σακουλάκια και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Έτσι, θα έχετε φράουλες για του χυμούς σας και για ότι άλλο θέλετε, για αρκετό καιρό.
Μαρμελάδα φράουλα με σπόρους Chia
Ingredients
- 300 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες
- 3 κ. σούπας σπόρους Chia
- 3-4 κ. σούπας μέλι, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, ή όποιο άλλο γλυκαντικό επιθυμείτε. (με αυτή την αναλογία δεν βγαίνει πολύ γλυκιά. Αν την θέλετε πιο γλυκιά, προσθέστε περισσότερο γλυκαντικό)
Instructions
Λιώστε για πολύ λίγο τις φράουλες στο multi. Αν δεν έχετε, λιώστε τις με ένα πιρούνι, απλά προσέξτε να τις λιώσετε ομοιόμορφα.
Σε ένα μπωλ, ρίξτε τις λιωμένες φράουλες, τους σπόρους Chia και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και βάλτε το ψυγείο για 6 ώρες, πριν το δοκιμάσετε.
Notes
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φρούτα, θυμηθείτε πως θα θέλουν ελάχιστο λιώσιμο, ή, και καθόλου. Απλά θα πρέπει να αποψύξετε πριν την φτιάξετε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Και η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη! Την χρησιμοποιείτε στο πρωινό, αναμεμιγμένη με γιαούρτι και δημητριακά, με παγωτό, στα γλυκά σας, κ.α. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!
Αντί για φράουλες μπορείτε να φτιάξετε την μαρμελάδα και με άλλα φρούτα, όπως όλων των ειδών τα μούρα, μύρτιλλα ή κεράσια (αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια). Αν το επιχειρήσετε, θα ήθελα να μάθω το αποτέλεσμα!
Η μαρμελάδα φράουλας με σπόρους Chia διατηρείται στο ψυγείο, σε γυάλινο βάζο, για περίπου 3 εβδομάδες. Αν και σίγουρα θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα!
18 Comments
createwithheart
15 Μαΐου, 2014 at 12:10 μμΤρελαίνομαι για τις φράουλες! Σίγουρα θα φτιάξω την μαρμελάδα, μόνο που δεν νομίζω να μείνει στο ψυγείο πάνω από 2-3 μέρες!!! 😉
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2014 at 4:01 μμΔεν θα μείνει!! Έχεις δίκιο!!
ΚΔΒΜ Δήμου Δάφνης
15 Μαΐου, 2014 at 2:00 μμΜπράβο φιλενάδα. Πολύ καλή η συνταγή σου. Θα τη φτιάξω σίγουρα, αφού όμως πρώτα προμηθευτώ σπόρους Chia.
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2014 at 4:02 μμΕυχαριστώ Κατερινάκι!! Περιμένω εντυπώσεις!!
Χρυσαυγή
15 Μαΐου, 2014 at 11:09 μμΕξαιρετική πρόταση αυτή η μαρμελάδα!
Συγχαρητήρια για το site!
Πολύ εναλλακτικό, φρέσκο και με ιδιαίτερες προτάσεις!
Καλησπέρα!
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2014 at 11:16 μμΚαλησπέρα Χρυσαυγή!
Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
peps
16 Μαΐου, 2014 at 7:54 πμΤην έφτιαξα!!!!!!!!
Έβαλα και λίγα κατεψυγμένα μύρτιλα!!
Σε 3 ώρες είχε πήξει, θαυματουργό το Chia !
Τη τρώω με το κουταλάκι κατ ευθείαν από το βαζάκι!!!
Μπράβο για τη συνταγή!
The Healthy Cook
16 Μαΐου, 2014 at 11:24 πμΤέλεια!!!
Πολύ καλή ιδέα να προσθέσεις και τα μύρτιλλα! Πρόσθεσες έξτρα βιταμίνες!! 😉
Χαίρομαι που σου άρεσε!
Ariet
17 Μαΐου, 2014 at 3:53 μμΕυη μου όλες οι συνταγές σου ειναι τελειες
Θα ξεκινήσω απο τη μαρμελάδα και θα σου πω χχχχ
The Healthy Cook
17 Μαΐου, 2014 at 4:01 μμΕυχαριστώ Αριέτ μου!! Χαίρομαι που σου αρέσουν!
Χ
Ξανθή
16 Απριλίου, 2015 at 9:37 πμΠολύ πρωτότυπη!!
The Healthy Cook
16 Απριλίου, 2015 at 11:04 μμaris
16 Απριλίου, 2015 at 10:57 μμΕύη καλησπέρα !!! Χρόνια Πολλά !!
Πολύ δυνατή η μαρμελάδα !! Θέλω να δοκιμάσω με λιναρόσπορο, ξέρω όμως πως δεν έχει την ίδια πηκτική ικανότητα απλά έχω μπόλικο και είμαι περίεργος για το αν θα κάνει δουλειά …
The Healthy Cook
16 Απριλίου, 2015 at 11:04 μμΓεια σου Άρη!! Χρόνια πολλά!
Ναι έχεις δίκιο, ο λιναρόσπορος δεν έχει την ίδια πηκτική ικανότητα με τους σπόρους chia. Αν το δοκιμάσεις, πες μου σε παρακαλώ τι βγήκε. Θα ήθελα πολύ να ξέρω!
Athina
15 Απριλίου, 2016 at 1:47 μμΑχ Έυη, ξέρεις τι μου έκανες ε; ε; Έτρεχα στην αγορά πρωί πρωί για φράουλες και chia… αν δεν τη φτιάξω σήμερα κιόλας θα σκάσω!! Λέω να τη δοκιμάσω με σιρόπι σφενδάμου, που είναι το αγαπημένο μου.
The Healthy Cook
17 Απριλίου, 2016 at 4:41 μμχαχαχα!!
περιμένω εντυπώσεις!! 🙂
Γιάννα
13 Νοεμβρίου, 2019 at 2:30 μμΚαταπληκτική συνταγή!! Μπορώ να τη μοιραστώ με την ομάδα μου στο facebook; Φυσικά θα βάλω πηγή και το λινκ προς τη σελίδα σας!
The Healthy Cook
13 Νοεμβρίου, 2019 at 2:38 μμΝαι, να την μοιραστείτε. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!