Καλοκαιρινή λιχουδιά για σήμερα!! Παγωτό ροδάκινο αρωματισμένο με τζίντζερ, σε ειδικές φόρμες για παγωτό ξυλάκι. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, την οποία θα λατρέψετε! Γι αυτό κι εγώ όταν την βρήκα στο Teacher by day – Chef by night, είπα πως πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσω!
Το ροδάκινο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα. Είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Περιέχει πρωτεΐνες, ζάχαρη, αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο. Τα 100 γρ. ροδάκινο προσφέρουν στον οργανισμό μας μόνο 40 θερμίδες.
Χάρη στο σύμπλεγμα βιταμινών, κυρίως C και Ε, που περιέχει προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, βοηθάει στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι καλό διουρητικό και υπακτικό.
Το ροδάκινο αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της LDL-χοληστερόλης, γι αυτό συστήνεται η συχνή του κατανάλωση, ενώ λόγω της χαμηλής ενέργειας την οποία παρέχουν, καταναλώνονται από όσους επιδιώκουν να αδυνατίσουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το ροδάκινο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Επομένως ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Επίσης χάρη στην περιεκτικότητα του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, το ροδάκινο είναι κατάλληλο για όσους έχουν άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση. Δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του τζίντζερ θα σας εντυπωσιάσουν. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο άρθρο “Τζίντζερ, η πολύτιμη ρίζα ”.
Ας δούμε τώρα την συνταγή μας:
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 6 μεγάλα φορμάκια παγωτού, ή 12 μικρά.
Υλικά:
- 2 μεγάλα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 60 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και κομμένη σε ψιλές ροδέλες
- ½ φλυτζάνι νερό
- ½ φλυτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάλτε το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε το σιρόπι να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Σουρώστε το σιρόπι μέσα στο μπλέντερ και πετάξτε το τζίντζερ.
- Προσθέστε τα ροδάκινα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν.
- Γεμίστε τις φόρμες παγωτού με το μείγμα και βάλτε τις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
Αν είστε λάτρης του τζίντζερ όπως εγώ, αυτό το παγωτό ροδάκινο αρωματισμένο με τζίντζερ θα σας ενθουσιάσει!!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ |
||||||
Ενέργεια | Υδατάνθρακες | Σάκχαρα | Λιπαρά | Κορεσμένα Λίπη | Πρωτείνες | Φυτικές Ινες |
86.8 | 19.0 | 16.7 | 0.0 | 0.0 | 0.3 |
0.7 |
7 Comments
mookies
28 Αυγούστου, 2014 at 6:35 μμΒλέπω έχει αρκετή ποσότητα τζίντζερ, θα είναι έντονη η γεύση του!
Είμαι πολύ περίεργη για αυτό το πικάντικο παγωτό, πολύ πρωτότυπο!
The Healthy Cook
28 Αυγούστου, 2014 at 6:41 μμείναι πράγματι πρωτότυπο!
ότι πρέπει για τους λάτρεις του τζίντζερ!
φιλιά!
lenia
3 Σεπτεμβρίου, 2014 at 8:54 μμΚαλώς μας ήρθες, κοριτσάκι! Καλό μήνα κ καλή προσαρμογή! Φανταστικό κ ελαφρύ γλυκάκι, ιδανικό για μια λιχούδω σαν εμένα!
Πολλά φιλάκια!
The Healthy Cook
4 Σεπτεμβρίου, 2014 at 12:00 πμκαλώς την!!
ευχαριστώ Λένια μου!! μπαίνω στο πρόγραμμα σιγά σιγά!
φιλιά!!
stylencritics
27 Ιουλίου, 2015 at 10:07 μμΛαχταριστή λιχουδιά για τις ζεστές νύχτες!
The Healthy Cook
29 Ιουλίου, 2015 at 1:20 πμ😉
Green Tea, Grape & Peach Smoothie – Smoothie με Πράσινο Τσάι, Σταφύλι και Ροδάκινο
9 Σεπτεμβρίου, 2020 at 8:14 μμ[…] οφέλη του πράσινου τσαγιού και του ροδάκινου τα είπαμε πρόσφατα. Όσο για το σταφύλι, δεν έχει τίποτα […]