• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Αλμυρά/ Για χορτοφάγους/ Εορταστικές Συνταγές/ Λαχανικά/ Νηστίσιμα/ Σούπες/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Κολοκυθόσουπα με Ρύζι και Άγρια Μανιτάρια

    Pumpkin & Rice Soup with Mushrooms

    Καλή χρονιά σε όλες και όλους!

    Μετά από ένα απαραίτητο για εμένα διάλλειμα, επιστρέφω με νέα συνταγή, που έρχεται να δέσει με το κρύο των ημερών. Κολοκυθόσουπα με ρύζι και άγρια μανιτάρια, μια υπέροχη και χορταστική σούπα με διαφορετικές υφές.

    Pumpkin & Rice Soup with Mushrooms

    Είναι πραγματικά πολύ χορταστική. Το λέω για να προλάβω όλους εσάς που φοβάστε πως δεν θα χορτάσετε με μία σούπα :D. Ξέρω ότι είσαστε αρκετοί και δεν θα σταματήσω να λέω πως ναι, μπορείς να χορτάσεις με μία σούπα, αρκεί να την εμπλουτίσεις με τα σωστά υλικά.

    Τούτη εδώ η κολοκυθόσουπα, διακριτικά αρωματισμένη με διάφορα μπαχαρικά και σαφράν, συνοδεύεται με τα σοταρισμένα άγρια μανιτάρια, τα οποία μαγειρεύονται χωριστά, και είναι ένα πλήρες πιάτο.

    Pumpkin & Rice Soup with Mushrooms

    Σε αυτό το μπλογκ αγαπάμε την κολοκύθα, το τζίντζερ, το σαφράν και τα μανιτάρια!

    Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για σούπες δείτε εδώ.

    Κολοκυθόσουπα με Ρύζι και Άγρια Μανιτάρια

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    υγιεινά γεύματα, σούπες, ελληνική, μεσογειακή
    Serves: 4
    Prep Time: 15 λεπτά Cooking Time: 30 λεπτά Total Time: 45 λεπτά

    Υγιεινή, νόστιμη και χορταστική κολοκυθόσουπα με ρύζι και μανιτάρια.

    Ingredients

    • • 650γρ. σάρκα κολοκύθας κομμένη σε μέτρια κομμάτια
    • • 80γρ.ρύζι της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα basmati)
    • • 125ml κεφίρ (ή φυτικό γιαούρτι αν είστε vegan)
    • • 450ml ζωμό κότας (ή λαχανικών αν είστε vegan), κατά προτίμηση σπιτικό
    • • 1 γαρύφαλλο
    • • 1 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
    • • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
    • • το ξύσμα από ½ πορτοκάλι
    • • μία τσιμπιά στήμονες σαφράν
    • • αλάτι, πιπέρι
    • • λίγο ελαιόλαδο, για το γαρνίρισμα
    • • ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
    • • σπόρους κάνναβης, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
    • μανιτάρια:
    • • 240γρ. λευκά ή καφέ μανιτάρια, σε φέτες
    • • 50γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
    • • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
    • • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    • • 1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • • αλάτι, πιπέρι

    Instructions

    1

    Βάζουμε τα άγρια μανιτάρια σε ένα μπωλ, τα περιχύνουμε με χλιαρό νερό, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να ενυδατωθούν. Τα στραγγίζουμε και πιέζουμε λίγο να βγάλουν το νερό.

    2

    Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.

    3

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κολοκύθα, τον ζωμό, το κεφίρ και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

    4

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα μανιτάρια σοτάροντάς τα όλα σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού μαλακώσουν και αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

    5

    Προσθέτουμε το ρύζι στην πολτοποιημένη σούπα και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα και το σαφράν.

    6

    Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και λίγο ακόμη μαϊντανό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγους σπόρους κάνναβης.

    Nutrition

    • 258 Calories
    • 30.9g Carbohydrates
    • 4mg Cholesterol
    • 12.9g Fat
    • 2.6g Fiber
    • 8.7g Protein
    • 2.4g Saturated fat
    • 419mg Sodium
    • 5.4g Sugar
    • 10.5g Unsaturated fat

    Notes

    Αν η κολοκύθα σας είναι από την κατάψυξη θα μαλακώσει πολύ γρήγορα. Αν η σούπα σας πήξει, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό και αφήστε να πάρει μία βράση.

     

    Η συνταγή για κολοκυθόσουπα με ρύζι και άγρια μανιτάρια είναι προσαρμοσμένη από το περιοδικό Cuisine Actuelle.

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply