Καλή και δροσερή εβδομάδα! Το πρωινό, το βασικότερο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, τονώνει τον οργανισμό μας μετά την πολύωρη βραδινή νηστεία και του δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις της ημέρας που ξεκινάει. Γι αυτό κι εμείς τρώμε σούπερ πρωινό σήμερα, πρωτεϊνική τηγανίτα με κουρκουμά.
Η κατανάλωση ενός σωστού πρωινού μειώνει την όρεξη κατά την διάρκεια της ημέρας, αποτρέποντας έτσι την κατανάλωση ανθυγιεινών πρόχειρων τροφών. Επιπλέον μειώνει το στρες και ενισχύει την καλή διάθεση, την σωματική και νοητική εγρήγορση, σε αντίθεση με εκείνους που αποφεύγουν το πρωινό ή δεν τρώνε το σωστό.
Και ποιο είναι το σωστό πρωινό? Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ένα πρωινό πλήρες είναι να περιλαμβάνει ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλών λιπαρών. Η σημερινή συνταγή για πρωτεϊνική τηγανίτα με κουρκουμά, είναι ένα πολύ θρεπτικό πρωινό με λίγα λιπαρά και θερμίδες, το οποίο θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες και θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό. Παράλληλα, θα ευεργετηθείτε από τα, κυριολεκτικά, αμέτρητα οφέλη που σας προσφέρει ο κουρκουμάς, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Στην συνταγή δεν σας δίνω καμία γλυκαντική ουσία, γιατί θεωρώ ότι μέλι με το οποίο περιχύνουμε τις τηγανίτες είναι υπέρ αρκετό.
Πρωτεϊνική Τηγανίτα με Κουρκουμά
Ingredients
- τα ασπράδια από 3 αυγά
- 3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας (ζωικό ή φυτικό)*
- ¼ – ½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
- 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικό)
- ½ κουταλιά ελαιόλαδο, ή βούτυρο
- 1/2 – 1 κουταλιά μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά κοπανισμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς
Instructions
1
Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι και το τζίντζερ, σε ένα μπωλ.
2
Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και φροντίζετε να απλωθεί καλά σε όλο την επιφάνεια του τηγανιού.
3
Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από την μια μεριά και να σταθεροποιηθεί.
4
Γυρίζετε την τηγανίτα για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά (χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για να την γυρίσετε, είναι πολύ εύκολο έτσι).
5
Μόλις ψηθεί σερβίρετε σε πιάτο, περιχύστε τη με το μέλι, πασπαλίστε τη με τα καρύδια και συνοδέψτε τη με φρούτο της αρεσκείας σας.
Nutrition
-
345
Calories
-
45g
Carbohydrates
-
2mg
Cholesterol
-
9g
Fat
-
4g
Fiber
-
18g
Protein
-
1g
Saturated fat
-
188mg
Sodium
-
23g
Sugar
Notes
*ή μια γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (214g)
Πρωτεϊνική Τηγανίτα με Κουρκουμά
Ingredients
- τα ασπράδια από 3 αυγά
- 3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας (ζωικό ή φυτικό)*
- ¼ – ½ κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
- 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικό)
- ½ κουταλιά ελαιόλαδο, ή βούτυρο
- 1/2 – 1 κουταλιά μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλιά κοπανισμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς
Instructions
Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι και το τζίντζερ, σε ένα μπωλ.
Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και φροντίζετε να απλωθεί καλά σε όλο την επιφάνεια του τηγανιού.
Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από την μια μεριά και να σταθεροποιηθεί.
Γυρίζετε την τηγανίτα για να ψηθεί κι από την άλλη μεριά (χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για να την γυρίσετε, είναι πολύ εύκολο έτσι).
Μόλις ψηθεί σερβίρετε σε πιάτο, περιχύστε τη με το μέλι, πασπαλίστε τη με τα καρύδια και συνοδέψτε τη με φρούτο της αρεσκείας σας.
Nutrition
-
345 Calories
-
45g Carbohydrates
-
2mg Cholesterol
-
9g Fat
-
4g Fiber
-
18g Protein
-
1g Saturated fat
-
188mg Sodium
-
23g Sugar
Notes
*ή μια γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (214g)
ΥΓ. Το Σάββατο που μας πέρασε είχα την χαρά να επισκεφτώ την Berryland, μια φάρμα με υπερτροφές, λίγο έξω από την Χαλκίδα, όπου προμηθεύτηκα τα αγαπημένα μου μύρτιλλα και άλλα καλούδια. Γι αυτό όμως θα σας μιλήσω άλλη μέρα. Μέχρι τότε, φροντίστε να τρώτε ένα σωστό πρωινό! 😉
9 Comments
Ξανθή
4 Ιουλίου, 2016 at 9:31 πμΚαλημέρα και καλή εβδομάδα. Εγώ τα περισσότερα μύρτιλλα τα αποθήκευσα στην κατάψυξη και όταν επιστρέψω το πρώτο που θα φτιάξω θα είναι αυτό.
Χωρίς πρωινό δεν ξεκινάμε ποτέ ακόμη κι όταν υπάρχει πολύ πρωινή αναχώρηση.
The Healthy Cook
4 Ιουλίου, 2016 at 10:57 μμέτσι μπράβο! πρωινό πάντα! 😉
ευχαριστώωω!
peps@pepi's kitchen
4 Ιουλίου, 2016 at 10:35 πμΣούπερ πρωινό!!!!!!!!!!
Με κουρκουμά και τζίντζερ θα έχει υπέροχη γεύση!!!
🙂
The Healthy Cook
4 Ιουλίου, 2016 at 10:57 μμναι, είναι πολύ γευστική!
ευχαριστώ πεπίτα!
neanikon
6 Ιουλίου, 2016 at 7:22 πμΥπέροχη συνταγή και υπέροχες φωτογραφίες! Καταπληκτικό post Εύη! Συγχαρητήρια! 🙂
The Healthy Cook
10 Ιουλίου, 2016 at 11:13 μμευχαριστώ πολύ Άρη!! 🙂
Culinary Flavors
8 Ιουλίου, 2016 at 10:13 πμΑπόλυτα τέλειο πρωινό ξεκίνημα! Φιλιά!
The Healthy Cook
10 Ιουλίου, 2016 at 11:15 μμμερσί!! 😉
φιλιά!
Chocolate Blueberry Pie - The Healthy Cook
11 Σεπτεμβρίου, 2020 at 11:09 πμ[…] I said in previous post, I recently visited Berryland and purchased a lot of fresh blueberries. The list of recipes for […]