Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα burger? Ιδίως εάν αυτό είναι σπιτικό, με αγνά υλικά και υγιεινό? Είδα πόσο σας άρεσε το Burger Ρεβιθιών με Τζατζίκι και είπα να σας φτιάξω και ένα με κοτόπουλο. Έτσι για ποικιλία 😉 Και ιδού το πικάντικο burger με κοτόπουλο και σπιτική κέτσαπ βεβαίως, βεβαίως!! Και από δίπλα οι πεντανόστιμες πατατούλες, σαν τηγανιτές, στον φούρνο. Και μην σας τρομάζει το «πικάντικο» στην ονομασία της συνταγής. Στο χέρι σας είναι να το κάνετε όσο πικάντικο θέλετε!
Δεν είναι καθόλου δύσκολο και διόλου χρονοβόρο ένα σπιτικό burger. Μην ξεχνάμε, άλλωστε πως είναι ο ορισμός του fast-food! Έτσι, κατορθώνουμε να υπάρχει ποικιλία στο οικογενειακό τραπέζι, τα παιδιά θα είναι ενθουσιασμένα που τρώνε burger στο σπίτι και εμείς θα είμαστε ικανοποιημένες και ήσυχες, αφού τους ταΐζουμε σωστά.
Πικάντικο Burger με Κοτόπουλο
Ingredients
- 600 γρ. κιμά κοτόπουλου
- ¾ φλυτζανιού κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- ¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- ¾ κουταλάκι κύμινο
- ¾ κουταλάκι αλάτι
- 4 ψωμάκια για burger, ολικής άλεσης
- λίγο μαρούλι
- 4 φέτες τομάτας
- 4 φέτες κρεμμύδι
- σπιτική κέτσαπ
Instructions
1
Προθερμαίνουμε το γκριλ και λαδώνουμε την σχάρα του.
2
Σε ένα μπωλ, λιώνουμε τα φασόλια με ένα πηρούνι.
3
Προσθέτουμε το αυγό, το καγιέν το κύμινο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
4
Προσθέτουμε το κιμά κοτόπουλου και αναμειγνύουμε τα υλικά στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά απαλά με το χέρι. Αν το παραζυμώσουμε τα μπιφτέκια θα είναι σκληρά.
5
Βρέχουμε τα χέρια και ζυμώνουμε τον κιμά σε 4 ισομεγέθη μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε στην προετοιμασμένη σχάρα.
6
Τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά για κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει από γκριλ σε γκριλ).
7
Στήνουμε τα burgers τοποθετώντας ένα κομμάτι μαρούλι πάνω στο ψωμάκι, μετά μια φέτα τομάτα, μια φέτα κρεμμύδι, το μπιφτέκι και το αλείφουμε με σπιτική κέτσαπ. Καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε.
Nutrition
-
432
Calories
-
30g
Carbohydrates
-
174mg
Cholesterol
-
9g
Fat
-
4g
Fiber
-
55g
Protein
-
2g
Saturated fat
-
846mg
Sodium
-
4g
Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (293g)
Πικάντικο Burger με Κοτόπουλο
Ingredients
- 600 γρ. κιμά κοτόπουλου
- ¾ φλυτζανιού κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- ¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- ¾ κουταλάκι κύμινο
- ¾ κουταλάκι αλάτι
- 4 ψωμάκια για burger, ολικής άλεσης
- λίγο μαρούλι
- 4 φέτες τομάτας
- 4 φέτες κρεμμύδι
- σπιτική κέτσαπ
Instructions
Προθερμαίνουμε το γκριλ και λαδώνουμε την σχάρα του.
Σε ένα μπωλ, λιώνουμε τα φασόλια με ένα πηρούνι.
Προσθέτουμε το αυγό, το καγιέν το κύμινο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κιμά κοτόπουλου και αναμειγνύουμε τα υλικά στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά απαλά με το χέρι. Αν το παραζυμώσουμε τα μπιφτέκια θα είναι σκληρά.
Βρέχουμε τα χέρια και ζυμώνουμε τον κιμά σε 4 ισομεγέθη μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε στην προετοιμασμένη σχάρα.
Τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά για κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει από γκριλ σε γκριλ).
Στήνουμε τα burgers τοποθετώντας ένα κομμάτι μαρούλι πάνω στο ψωμάκι, μετά μια φέτα τομάτα, μια φέτα κρεμμύδι, το μπιφτέκι και το αλείφουμε με σπιτική κέτσαπ. Καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε.
Nutrition
-
432 Calories
-
30g Carbohydrates
-
174mg Cholesterol
-
9g Fat
-
4g Fiber
-
55g Protein
-
2g Saturated fat
-
846mg Sodium
-
4g Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (293g)
Αυτό είναι το burger με κοτόπουλο και εύχομαι να το απολαύσετε!
3 Comments
peps@pepi's kitchen
18 Σεπτεμβρίου, 2017 at 8:18 πμΜας έχεις διαλύσει!!!
Ariadni St
21 Σεπτεμβρίου, 2017 at 1:26 μμΠωπω αφρατα και λαχταριστα! Δεν γίνεται να φας μονο ενα χαχαχα Μπραβο κοριτσι μου
Ξανθή
21 Σεπτεμβρίου, 2017 at 6:53 μμΤην άλλη βδομάδα θα το φτιάξω και θα τα ψήσουμε στο BBQ.