Τι κάνεις αν ξαφνικά βρεθείς με μεγαλύτερη ποσότητα βρασμένων ρεβιθιών από αυτή που χρειαζόσουν? Αυτό έπαθα κι εγώ αφού έβρασα την διπλάσια ποσότητα ρεβιθιών, κατά λάθος…. Τόσο αφηρημένη είμαι κάποιες φορές.. Κι έτσι λοιπόν κάτι έπρεπε να τα κάνω όλα αυτά τα ρεβίθια. Αντί να τα κάνω πάλι χούμους, το οποίο το είχα φτιάξει πάλι πρόσφατα, έψαξα να βρω μια πιο ασυνήθιστη συνταγή. Και έπεσα πάνω σε αυτά τα πικάντικα ψητά ρεβίθια τα οποία είναι ότι πρέπει για να συνοδέψεις το ποτό σου, χωρίς όλα αυτά τα λιπαρά που σε γεμίζουν τα αγοραστά αλμυρά σνακς. Πρόκειται για ένα υγιεινό σνακ, ιδανικό και για χορτοφάγους. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, μονοακόρεστα λιπαρά, κάλιο και νάτριο.
Η συνταγή είναι απλή και βέβαια μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στα δικά σας δεδομένα. Φροντίστε τα ρεβίθια σας να έχουν στεγνώσει και να μην έχουν την υγρασία από το βράσιμο. Αν δεν προλαβαίνετε, αφήστε τα λίγη παραπάνω ώρα στο φούρνο. Εγώ χρησιμοποίησα μπαχαρικά που αγαπώ, εσείς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα που προτιμάτε. Μπορείτε ακόμη να παραλείψετε κάποιο που δεν είναι του γούστου σας, ή να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό. Για να τα ετοιμάσετε δεν θέλετε πάνω από 5 λεπτά (εφόσον έχετε έτοιμα βρασμένα ρεβίθια), απλά να θυμηθείτε να τα αφήσετε περίπου 1 ώρα αφού τα βγάλετε από τον φούρνο πριν τα απολαύσετε με το ποτό σας.
Είναι καλύτερα να τα καταναλώσετε μέσα στις επόμενες μέρες. Μπορούν να μείνουν σε αεροστεγές κουτί περίπου μια εβδομάδα, αλλά μετά από 3-4 μέρες δε είναι πλέον τόσο τραγανά, παρόλο που κρατάνε την γεύση τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 35-40 λεπτά
Μερίδες: περίπου 1 ½ φλυτζάνι πικάντικα ψητά ρεβίθια*
Υλικά:
- 2 φλυτζάνια ρεβίθια, βρασμένα (περίπου 250γρ.)
- ½ κουταλάκι τριμμένο κύμινο
- ½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
- ¾ κουταλάκι σκόνη κάρρυ, μέτριο
- ¼ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- ½ κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
- ¼ κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C.
- Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι σε ένα μπωλ.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα μπαχαρικά στο τηγάνι και χαμηλώνετε την φωτιά. Ανακατεύετε τα μπαχαρικά για ένα λεπτό και μετά ρίχνετε και τα ρεβίθια.
- Τα αφήνετε στην φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Θέλουμε να σκεπαστούν όλα τα ρεβίθια με τα μπαχαρικά.
- Στρώνετε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα τα μεταφέρετε στο ταψί και τα απλώνετε.
- Τα ψήνετε για περίπου 40 λεπτά. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά πρέπει να τα ανακατέψετε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Θα είναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει ένα βαθύ καφετί χρώμα και θα είναι τραγανά.
- Αφού ψηθούν, τα βγάζετε από τον φούρνο και δοκιμάζετε αν θέλουν λίγο ακόμα αλάτι. Αφήστε να σταθούν για περίπου 1 ώρα πριν τα σερβίρετε, ή τα βάλετε σε αεροστεγές κουτί.
Η αρχική συνταγή είναι από το Kitchen Riffs.
*Οι διατροφικές πληροφορίες υπολογίστηκαν για όλη την ποσότητα των πικάντικων ψητών ρεβιθιών.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ |
||||||
Ενέργεια | Υδατάνθρακες | Σάκχαρα | Λιπαρά | Κορεσμένα Λίπη | Πρωτείνες | Φυτικές Ινες |
828.1 | 111.8 | 0.1 | 33.3 | 4.3 | 24.5 |
22.6 |
49 Comments
dolmadaki
17 Οκτωβρίου, 2014 at 12:26 πμααααααα και εχω στα υποψη να αρχισω να τρωω ρεβιθια περα απ τους ρεβιθοκεφτέδες!! δεν ειναι κακη ιδεα να αρχισω απ αυτο το σνακ!!! τελεια ιδέα!!!
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:45 μμγια δοκίμασε να δούμε!!! 😉
dolmadaki
17 Οκτωβρίου, 2014 at 12:26 πμααααααα και εχω στα υποψη να αρχισω να τρωω ρεβιθια περα απ τους ρεβιθοκεφτέδες!! δεν ειναι κακη ιδεα να αρχισω απ αυτο το σνακ!!! τελεια ιδέα!!!
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:45 μμγια δοκίμασε να δούμε!!! 😉
lenia
17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:19 πμΜπορεί ποτό να μην πίνω, τα ρεβίθια σου όμως Εύα μου θα τα τιμήσω! Υπέροχο αλμυρό σνακ! Καλημέρες!
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:46 μμκαλημέρα Λένια μου!!!
lenia
17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:19 πμΜπορεί ποτό να μην πίνω, τα ρεβίθια σου όμως Εύα μου θα τα τιμήσω! Υπέροχο αλμυρό σνακ! Καλημέρες!
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:46 μμκαλημέρα Λένια μου!!!
χρυσαυγη
17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:24 πμΕχω μεινει με την πρωτη σου φωτογραφια!!!!!
Εγραψες σημερα με τη συνταγη σου αλλα και με την παρουσιαση της!!!
Δεν εχω να πω τιποτα αλλο παρα μονο μπραβο!!!!!!!!!!!!
χρυσαυγη
17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:25 πμΣορρυ… Με την δευτερη φωτο ηθελα να πω. Με το μπουκαλι!!!!!
peps
17 Οκτωβρίου, 2014 at 8:50 πμχαχαχαχαχαχαχα
Όντως είναι πολύ ατμοσφαιρική!!!
Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω αυτά τα ρεβύθια…..έχω και τα υλικά!!!!……….
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:47 μμευχαριστώ!!!! φιλιά πολλά!!
χρυσαυγη
17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:24 πμΕχω μεινει με την πρωτη σου φωτογραφια!!!!!
Εγραψες σημερα με τη συνταγη σου αλλα και με την παρουσιαση της!!!
Δεν εχω να πω τιποτα αλλο παρα μονο μπραβο!!!!!!!!!!!!
χρυσαυγη
17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:25 πμΣορρυ… Με την δευτερη φωτο ηθελα να πω. Με το μπουκαλι!!!!!
peps
17 Οκτωβρίου, 2014 at 8:50 πμχαχαχαχαχαχαχα
Όντως είναι πολύ ατμοσφαιρική!!!
Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω αυτά τα ρεβύθια…..έχω και τα υλικά!!!!……….
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:47 μμευχαριστώ!!!! φιλιά πολλά!!
Zambia
17 Οκτωβρίου, 2014 at 11:32 πμΌμορφες φωτογραφίες, πεντανόστιμο σνακ και τελείως του γούστου μου, με όλο… το πακέτο παρέα!
Καλό Σ/Κ Εύη!
Z.
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:48 μμε, ναι! με όλο το πακέτο! τι, παίζουμε?
χαχαχα!! καλό σ/κ και σε σένα Ζαμπία μου!!
Zambia
17 Οκτωβρίου, 2014 at 11:32 πμΌμορφες φωτογραφίες, πεντανόστιμο σνακ και τελείως του γούστου μου, με όλο… το πακέτο παρέα!
Καλό Σ/Κ Εύη!
Z.
The Healthy Cook
17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:48 μμε, ναι! με όλο το πακέτο! τι, παίζουμε?
χαχαχα!! καλό σ/κ και σε σένα Ζαμπία μου!!
Ερμιόνη
19 Οκτωβρίου, 2014 at 11:15 μμΝα σου πω καταρχήν ότι μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογράφιση της συνταγής!
Πολλά μπράβο!
Πρωτότυπη πρόταση, υγιεινή, διαφορετική και σπιρτόζικη!
Πάρα πολύ ωραία αξιοποίησες τα παραπάνω ρεβίθια!
Φιλιά
The Healthy Cook
20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:57 μμευχαριστώ Ερμιόνη μου!!
φαντάσου ότι με όλα αυτά τα ρεβίθια μαγείρεψα και άλλη μια συνταγή που δεν την έχω αναρτήσει ακόμα….. 🙂
φιλιά
Ερμιόνη
19 Οκτωβρίου, 2014 at 11:15 μμΝα σου πω καταρχήν ότι μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογράφιση της συνταγής!
Πολλά μπράβο!
Πρωτότυπη πρόταση, υγιεινή, διαφορετική και σπιρτόζικη!
Πάρα πολύ ωραία αξιοποίησες τα παραπάνω ρεβίθια!
Φιλιά
The Healthy Cook
20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:57 μμευχαριστώ Ερμιόνη μου!!
φαντάσου ότι με όλα αυτά τα ρεβίθια μαγείρεψα και άλλη μια συνταγή που δεν την έχω αναρτήσει ακόμα….. 🙂
φιλιά
peps
20 Οκτωβρίου, 2014 at 8:37 πμΦανταστικό συνοδευτικό για ποτό!!!!!!!!!!!!!
Το έφτιαξα!!!!!!!!!!!
The Healthy Cook
20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:58 μμείσαι αστέρι παιδί εσύ!!!!!
peps
20 Οκτωβρίου, 2014 at 8:37 πμΦανταστικό συνοδευτικό για ποτό!!!!!!!!!!!!!
Το έφτιαξα!!!!!!!!!!!
The Healthy Cook
20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:58 μμείσαι αστέρι παιδί εσύ!!!!!
Χρύσα
20 Οκτωβρίου, 2014 at 9:50 πμΤι ωραία ιδέα, μου αρέσουν πολύ τα πικάντικα σνακ που συνοδεύουν το ποτό, αλλά είναι συνήθως όπως το λες, πολύ επιβαρυντικά σε λιπαρά!
Και φανταστική η ατμοσφαιρική σου φωτογράφιση!
The Healthy Cook
20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:59 μμείναι νόστιμα τα άτιμα……
ευχαριστώ Χρύσα μου!!
Χρύσα
20 Οκτωβρίου, 2014 at 9:50 πμΤι ωραία ιδέα, μου αρέσουν πολύ τα πικάντικα σνακ που συνοδεύουν το ποτό, αλλά είναι συνήθως όπως το λες, πολύ επιβαρυντικά σε λιπαρά!
Και φανταστική η ατμοσφαιρική σου φωτογράφιση!
The Healthy Cook
20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:59 μμείναι νόστιμα τα άτιμα……
ευχαριστώ Χρύσα μου!!
mookies
21 Οκτωβρίου, 2014 at 2:34 πμΥπέροχο το σνακ που έφτιαξες, έστω και από λάθος ποσότητα, κάτι σαν πικάντικα στραγάλια! Με τον χειμώνα ενόψει το ιδανικό σνακ για τα κρύα βράδια!
Φιλιά
The Healthy Cook
21 Οκτωβρίου, 2014 at 9:25 πμΕυχαριστώ Μίνα μου!! Καλή σου μέρα!!
mookies
21 Οκτωβρίου, 2014 at 2:34 πμΥπέροχο το σνακ που έφτιαξες, έστω και από λάθος ποσότητα, κάτι σαν πικάντικα στραγάλια! Με τον χειμώνα ενόψει το ιδανικό σνακ για τα κρύα βράδια!
Φιλιά
The Healthy Cook
21 Οκτωβρίου, 2014 at 9:25 πμΕυχαριστώ Μίνα μου!! Καλή σου μέρα!!
Χρυσαυγή
23 Οκτωβρίου, 2014 at 9:09 πμΤα δοκίμασα τα ρεβύθια στην Πέπη και τρελάθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α-πί-θα-να!!!!!!!!!!!!!!
The Healthy Cook
23 Οκτωβρίου, 2014 at 3:42 μμχαίρομαι!!! 🙂
Χρυσαυγή
23 Οκτωβρίου, 2014 at 9:09 πμΤα δοκίμασα τα ρεβύθια στην Πέπη και τρελάθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α-πί-θα-να!!!!!!!!!!!!!!
The Healthy Cook
23 Οκτωβρίου, 2014 at 3:42 μμχαίρομαι!!! 🙂
tanja@the green mixer
3 Νοεμβρίου, 2014 at 1:49 μμΑχ αυτά η συνταγή με τα ρεβύθια με έχει στοιχείωσει και ακόμα δεν την έχω φτιάξει. Τις θερμίδες στο τέλος τι τις ήθελες??? (μάλλον είναι ο λόγος που δεν εχω φτιάξει ακόμα γιατί θα τα φάω όλα στη δοκιμή)
The Healthy Cook
3 Νοεμβρίου, 2014 at 2:29 μμξέχνα τις θερμίδες!! δες το σαν μια μικρή χαρά της ζωής!! 🙂
tanja@the green mixer
3 Νοεμβρίου, 2014 at 1:49 μμΑχ αυτά η συνταγή με τα ρεβύθια με έχει στοιχείωσει και ακόμα δεν την έχω φτιάξει. Τις θερμίδες στο τέλος τι τις ήθελες??? (μάλλον είναι ο λόγος που δεν εχω φτιάξει ακόμα γιατί θα τα φάω όλα στη δοκιμή)
The Healthy Cook
3 Νοεμβρίου, 2014 at 2:29 μμξέχνα τις θερμίδες!! δες το σαν μια μικρή χαρά της ζωής!! 🙂
Spitikoulia
19 Ιανουαρίου, 2015 at 7:03 μμΤα μόνα πικάντικα σνακ που εμπιστεύεσαι!
The Healthy Cook
19 Ιανουαρίου, 2015 at 7:08 μμότι σπιτικό και από τα χεράκι σου, είναι καλύτερο! 😉
Spitikoulia
19 Ιανουαρίου, 2015 at 7:03 μμΤα μόνα πικάντικα σνακ που εμπιστεύεσαι!
Roasted Broccoli and Cauliflower Salad with Spiced Chickpeas - Cook | Taste | Live
2 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:41 μμ[…] Roasted Spiced Chickpeas (for 1 ½ cup) – original recipe: The Healthy Cook […]
Roasted Broccoli and Cauliflower Salad with Spiced Chickpeas - Cook | Taste | Live
2 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:41 μμ[…] Roasted Spiced Chickpeas (for 1 ½ cup) – original recipe: The Healthy Cook […]