• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Νηστίσιμα/ Σνακς/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Πικάντικα Ψητά Ρεβίθια

    Spicy Roasted Chickpea Snack – Πικάντικα Ψητά Ρεβίθια

    Τι κάνεις αν ξαφνικά βρεθείς με μεγαλύτερη ποσότητα βρασμένων ρεβιθιών από αυτή που χρειαζόσουν?  Αυτό έπαθα κι εγώ αφού έβρασα την διπλάσια ποσότητα ρεβιθιών, κατά λάθος….  Τόσο αφηρημένη είμαι κάποιες φορές.. Κι έτσι λοιπόν κάτι έπρεπε να  τα κάνω όλα αυτά τα ρεβίθια. Αντί να τα κάνω πάλι χούμους, το οποίο το είχα φτιάξει πάλι πρόσφατα, έψαξα να βρω μια πιο ασυνήθιστη συνταγή. Και έπεσα πάνω σε αυτά τα πικάντικα ψητά ρεβίθια τα οποία είναι ότι πρέπει για να συνοδέψεις το ποτό σου, χωρίς όλα αυτά τα λιπαρά που σε γεμίζουν τα αγοραστά αλμυρά σνακς.  Πρόκειται για ένα υγιεινό σνακ, ιδανικό και για χορτοφάγους. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, μονοακόρεστα λιπαρά, κάλιο και νάτριο.

     

    Η συνταγή είναι απλή και βέβαια μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στα δικά σας δεδομένα. Φροντίστε τα ρεβίθια σας να έχουν στεγνώσει και να μην έχουν την υγρασία από το βράσιμο. Αν δεν προλαβαίνετε, αφήστε τα λίγη παραπάνω ώρα στο φούρνο. Εγώ χρησιμοποίησα μπαχαρικά που αγαπώ, εσείς μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα που προτιμάτε. Μπορείτε ακόμη να παραλείψετε κάποιο που δεν είναι του γούστου σας, ή να προσθέσετε κάποιο μυρωδικό. Για να τα ετοιμάσετε δεν θέλετε πάνω από 5 λεπτά (εφόσον έχετε έτοιμα βρασμένα ρεβίθια), απλά να θυμηθείτε να τα αφήσετε περίπου 1 ώρα αφού τα βγάλετε από τον φούρνο πριν τα απολαύσετε με το ποτό σας.

    Είναι καλύτερα να τα καταναλώσετε μέσα στις επόμενες μέρες. Μπορούν να μείνουν σε αεροστεγές κουτί περίπου μια εβδομάδα, αλλά μετά από 3-4 μέρες δε είναι πλέον τόσο τραγανά, παρόλο που κρατάνε την γεύση τους.

     

    Χρόνος  προετοιμασίας:  35-40 λεπτά

    Μερίδες:   περίπου 1 ½ φλυτζάνι πικάντικα ψητά ρεβίθια*

    Υλικά:

    • 2 φλυτζάνια ρεβίθια, βρασμένα (περίπου 250γρ.)
    • ½ κουταλάκι τριμμένο κύμινο
    • ½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
    • ¾ κουταλάκι σκόνη κάρρυ, μέτριο
    • ¼ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
    • ½ κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
    • ¼ κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

    Εκτέλεση:

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C.
    2. Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι σε ένα μπωλ.
    3. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα μπαχαρικά στο τηγάνι και χαμηλώνετε την φωτιά. Ανακατεύετε τα μπαχαρικά για ένα λεπτό και μετά ρίχνετε και τα ρεβίθια.
    4. Τα αφήνετε στην φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Θέλουμε να σκεπαστούν όλα τα ρεβίθια με τα μπαχαρικά.
    5. Στρώνετε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα τα μεταφέρετε στο ταψί και τα απλώνετε.
    6. Τα ψήνετε για περίπου 40 λεπτά. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά πρέπει να τα ανακατέψετε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Θα είναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει ένα βαθύ καφετί χρώμα και θα είναι τραγανά.
    7. Αφού ψηθούν, τα βγάζετε από τον φούρνο και δοκιμάζετε αν θέλουν λίγο ακόμα αλάτι. Αφήστε να σταθούν για περίπου 1 ώρα πριν τα σερβίρετε, ή τα βάλετε σε αεροστεγές κουτί.

    Η αρχική συνταγή είναι από το Kitchen Riffs.

    *Οι διατροφικές πληροφορίες υπολογίστηκαν για όλη την ποσότητα των πικάντικων ψητών ρεβιθιών.

     

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

    Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες
    828.1 111.8 0.1 33.3 4.3 24.5

    22.6

     

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    49 Comments

  • Reply
    dolmadaki
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 12:26 πμ

    ααααααα και εχω στα υποψη να αρχισω να τρωω ρεβιθια περα απ τους ρεβιθοκεφτέδες!! δεν ειναι κακη ιδεα να αρχισω απ αυτο το σνακ!!! τελεια ιδέα!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:45 μμ

      για δοκίμασε να δούμε!!! 😉

  • Reply
    dolmadaki
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 12:26 πμ

    ααααααα και εχω στα υποψη να αρχισω να τρωω ρεβιθια περα απ τους ρεβιθοκεφτέδες!! δεν ειναι κακη ιδεα να αρχισω απ αυτο το σνακ!!! τελεια ιδέα!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:45 μμ

      για δοκίμασε να δούμε!!! 😉

  • Reply
    lenia
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:19 πμ

    Μπορεί ποτό να μην πίνω, τα ρεβίθια σου όμως Εύα μου θα τα τιμήσω! Υπέροχο αλμυρό σνακ! Καλημέρες!

  • Reply
    lenia
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:19 πμ

    Μπορεί ποτό να μην πίνω, τα ρεβίθια σου όμως Εύα μου θα τα τιμήσω! Υπέροχο αλμυρό σνακ! Καλημέρες!

  • Reply
    χρυσαυγη
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:24 πμ

    Εχω μεινει με την πρωτη σου φωτογραφια!!!!!
    Εγραψες σημερα με τη συνταγη σου αλλα και με την παρουσιαση της!!!
    Δεν εχω να πω τιποτα αλλο παρα μονο μπραβο!!!!!!!!!!!!

    • Reply
      χρυσαυγη
      17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:25 πμ

      Σορρυ… Με την δευτερη φωτο ηθελα να πω. Με το μπουκαλι!!!!!

      • Reply
        peps
        17 Οκτωβρίου, 2014 at 8:50 πμ

        χαχαχαχαχαχαχα
        Όντως είναι πολύ ατμοσφαιρική!!!
        Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω αυτά τα ρεβύθια…..έχω και τα υλικά!!!!……….

      • Reply
        The Healthy Cook
        17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:47 μμ

        ευχαριστώ!!!! φιλιά πολλά!!

  • Reply
    χρυσαυγη
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:24 πμ

    Εχω μεινει με την πρωτη σου φωτογραφια!!!!!
    Εγραψες σημερα με τη συνταγη σου αλλα και με την παρουσιαση της!!!
    Δεν εχω να πω τιποτα αλλο παρα μονο μπραβο!!!!!!!!!!!!

    • Reply
      χρυσαυγη
      17 Οκτωβρίου, 2014 at 7:25 πμ

      Σορρυ… Με την δευτερη φωτο ηθελα να πω. Με το μπουκαλι!!!!!

      • Reply
        peps
        17 Οκτωβρίου, 2014 at 8:50 πμ

        χαχαχαχαχαχαχα
        Όντως είναι πολύ ατμοσφαιρική!!!
        Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω αυτά τα ρεβύθια…..έχω και τα υλικά!!!!……….

      • Reply
        The Healthy Cook
        17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:47 μμ

        ευχαριστώ!!!! φιλιά πολλά!!

  • Reply
    Zambia
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 11:32 πμ

    Όμορφες φωτογραφίες, πεντανόστιμο σνακ και τελείως του γούστου μου, με όλο… το πακέτο παρέα!

    Καλό Σ/Κ Εύη!
    Z.

    • Reply
      The Healthy Cook
      17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:48 μμ

      ε, ναι! με όλο το πακέτο! τι, παίζουμε?
      χαχαχα!! καλό σ/κ και σε σένα Ζαμπία μου!!

  • Reply
    Zambia
    17 Οκτωβρίου, 2014 at 11:32 πμ

    Όμορφες φωτογραφίες, πεντανόστιμο σνακ και τελείως του γούστου μου, με όλο… το πακέτο παρέα!

    Καλό Σ/Κ Εύη!
    Z.

    • Reply
      The Healthy Cook
      17 Οκτωβρίου, 2014 at 1:48 μμ

      ε, ναι! με όλο το πακέτο! τι, παίζουμε?
      χαχαχα!! καλό σ/κ και σε σένα Ζαμπία μου!!

  • Reply
    Ερμιόνη
    19 Οκτωβρίου, 2014 at 11:15 μμ

    Να σου πω καταρχήν ότι μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογράφιση της συνταγής!
    Πολλά μπράβο!
    Πρωτότυπη πρόταση, υγιεινή, διαφορετική και σπιρτόζικη!
    Πάρα πολύ ωραία αξιοποίησες τα παραπάνω ρεβίθια!
    Φιλιά

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:57 μμ

      ευχαριστώ Ερμιόνη μου!!
      φαντάσου ότι με όλα αυτά τα ρεβίθια μαγείρεψα και άλλη μια συνταγή που δεν την έχω αναρτήσει ακόμα….. 🙂
      φιλιά

  • Reply
    Ερμιόνη
    19 Οκτωβρίου, 2014 at 11:15 μμ

    Να σου πω καταρχήν ότι μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογράφιση της συνταγής!
    Πολλά μπράβο!
    Πρωτότυπη πρόταση, υγιεινή, διαφορετική και σπιρτόζικη!
    Πάρα πολύ ωραία αξιοποίησες τα παραπάνω ρεβίθια!
    Φιλιά

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:57 μμ

      ευχαριστώ Ερμιόνη μου!!
      φαντάσου ότι με όλα αυτά τα ρεβίθια μαγείρεψα και άλλη μια συνταγή που δεν την έχω αναρτήσει ακόμα….. 🙂
      φιλιά

  • Reply
    peps
    20 Οκτωβρίου, 2014 at 8:37 πμ

    Φανταστικό συνοδευτικό για ποτό!!!!!!!!!!!!!
    Το έφτιαξα!!!!!!!!!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:58 μμ

      είσαι αστέρι παιδί εσύ!!!!!

  • Reply
    peps
    20 Οκτωβρίου, 2014 at 8:37 πμ

    Φανταστικό συνοδευτικό για ποτό!!!!!!!!!!!!!
    Το έφτιαξα!!!!!!!!!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:58 μμ

      είσαι αστέρι παιδί εσύ!!!!!

  • Reply
    Χρύσα
    20 Οκτωβρίου, 2014 at 9:50 πμ

    Τι ωραία ιδέα, μου αρέσουν πολύ τα πικάντικα σνακ που συνοδεύουν το ποτό, αλλά είναι συνήθως όπως το λες, πολύ επιβαρυντικά σε λιπαρά!
    Και φανταστική η ατμοσφαιρική σου φωτογράφιση!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:59 μμ

      είναι νόστιμα τα άτιμα……
      ευχαριστώ Χρύσα μου!!

  • Reply
    Χρύσα
    20 Οκτωβρίου, 2014 at 9:50 πμ

    Τι ωραία ιδέα, μου αρέσουν πολύ τα πικάντικα σνακ που συνοδεύουν το ποτό, αλλά είναι συνήθως όπως το λες, πολύ επιβαρυντικά σε λιπαρά!
    Και φανταστική η ατμοσφαιρική σου φωτογράφιση!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2014 at 5:59 μμ

      είναι νόστιμα τα άτιμα……
      ευχαριστώ Χρύσα μου!!

  • Reply
    mookies
    21 Οκτωβρίου, 2014 at 2:34 πμ

    Υπέροχο το σνακ που έφτιαξες, έστω και από λάθος ποσότητα, κάτι σαν πικάντικα στραγάλια! Με τον χειμώνα ενόψει το ιδανικό σνακ για τα κρύα βράδια!
    Φιλιά

    • Reply
      The Healthy Cook
      21 Οκτωβρίου, 2014 at 9:25 πμ

      Ευχαριστώ Μίνα μου!! Καλή σου μέρα!!

  • Reply
    mookies
    21 Οκτωβρίου, 2014 at 2:34 πμ

    Υπέροχο το σνακ που έφτιαξες, έστω και από λάθος ποσότητα, κάτι σαν πικάντικα στραγάλια! Με τον χειμώνα ενόψει το ιδανικό σνακ για τα κρύα βράδια!
    Φιλιά

    • Reply
      The Healthy Cook
      21 Οκτωβρίου, 2014 at 9:25 πμ

      Ευχαριστώ Μίνα μου!! Καλή σου μέρα!!

  • Reply
    Χρυσαυγή
    23 Οκτωβρίου, 2014 at 9:09 πμ

    Τα δοκίμασα τα ρεβύθια στην Πέπη και τρελάθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Α-πί-θα-να!!!!!!!!!!!!!!

  • Reply
    Χρυσαυγή
    23 Οκτωβρίου, 2014 at 9:09 πμ

    Τα δοκίμασα τα ρεβύθια στην Πέπη και τρελάθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Α-πί-θα-να!!!!!!!!!!!!!!

  • Reply
    tanja@the green mixer
    3 Νοεμβρίου, 2014 at 1:49 μμ

    Αχ αυτά η συνταγή με τα ρεβύθια με έχει στοιχείωσει και ακόμα δεν την έχω φτιάξει. Τις θερμίδες στο τέλος τι τις ήθελες??? (μάλλον είναι ο λόγος που δεν εχω φτιάξει ακόμα γιατί θα τα φάω όλα στη δοκιμή)

    • Reply
      The Healthy Cook
      3 Νοεμβρίου, 2014 at 2:29 μμ

      ξέχνα τις θερμίδες!! δες το σαν μια μικρή χαρά της ζωής!! 🙂

  • Reply
    tanja@the green mixer
    3 Νοεμβρίου, 2014 at 1:49 μμ

    Αχ αυτά η συνταγή με τα ρεβύθια με έχει στοιχείωσει και ακόμα δεν την έχω φτιάξει. Τις θερμίδες στο τέλος τι τις ήθελες??? (μάλλον είναι ο λόγος που δεν εχω φτιάξει ακόμα γιατί θα τα φάω όλα στη δοκιμή)

    • Reply
      The Healthy Cook
      3 Νοεμβρίου, 2014 at 2:29 μμ

      ξέχνα τις θερμίδες!! δες το σαν μια μικρή χαρά της ζωής!! 🙂

  • Reply
    Spitikoulia
    19 Ιανουαρίου, 2015 at 7:03 μμ

    Τα μόνα πικάντικα σνακ που εμπιστεύεσαι!

    • Reply
      The Healthy Cook
      19 Ιανουαρίου, 2015 at 7:08 μμ

      ότι σπιτικό και από τα χεράκι σου, είναι καλύτερο! 😉

  • Reply
    Spitikoulia
    19 Ιανουαρίου, 2015 at 7:03 μμ

    Τα μόνα πικάντικα σνακ που εμπιστεύεσαι!

  • Reply
    Roasted Broccoli and Cauliflower Salad with Spiced Chickpeas - Cook | Taste | Live
    2 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:41 μμ

    […] Roasted Spiced Chickpeas (for 1 ½ cup) – original recipe: The Healthy Cook […]

  • Reply
    Roasted Broccoli and Cauliflower Salad with Spiced Chickpeas - Cook | Taste | Live
    2 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:41 μμ

    […] Roasted Spiced Chickpeas (for 1 ½ cup) – original recipe: The Healthy Cook […]

  • Leave a Reply