Θα μπορούσε να ονομαστεί και «το πιο γρήγορο ντιπ», αυτό το ντιπ καρότου με κουρκουμά. 😉 Σε περίπου 15 λεπτά έχεις έτοιμο ένα νοστιμότατο και υγιεινό ορεκτικό. Θυμίζει χούμους λόγω του ταχινιού, αλλά δεν περιέχει ρεβίθια, ούτε κάποιο άλλο όσπριο.
Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο σνακ για αγώνα, ή, ταινία. Νομίζω πως όσες τέτοιες συνταγές κι αν έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετές. Άλλωστε η ποικιλία γεύσεων χρειάζεται, σωστά?
Σας είπα ότι δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα? 😀 Πολύ γρήγορο λέμε!
Για τον κουρκουμά έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Τον χρησιμοποιώ σε πολλές συνταγές μου για τα αμέτρητα διατροφικά του οφέλη, για το χρώμα που δίνει στο τελικό αποτέλεσμα, κ.α. Μπορείτε να δείτε εδώ μερικές ιδέες και πληροφορίες.
Γαρνίρισα το ντιπ καρότου με μαυροσούσαμο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλλά πρόσθεσα και μερικά ανθάκια σχοινόπρασου, από τον κήπο μου. Φέτος μου χάρισαν πολλά ανθάκια, και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό! Την επόμενη φορά που θα έχω τόσα πολλά θα φτιάξω το αρωματισμένο ξύδι με ανθάκια σχοινόπρασου από την Billie και την Helen, aka Mia Kouppa. 🙂
Το αρχικό πλάνο ήταν να τα συνδυάσω με σπιτικά chips, αλλά τελικά δεν μου πέτυχαν όσο ήθελα. Δοκίμασα μία άλλη τεχνική, για πρώτη φορά, αλλά τελικά νομίζω πως ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνω τα τσιπς τόσα χρόνια, είναι ο πιο σίγουρος. Μπορείτε να τον δείτε εδώ, σε παλαιότερη ανάρτηση. Πέρα από τσιπς λαχανικών, ταιριάζουν τσιπς αραβικής πίτας που μπορείτε να δείτε εδώ, ραβδάκια από φρέσκα λαχανικά, κριτσίνια, κ.α.
Ντιπ Καρότου με Κουρκουμά
Ντιπ Καρότου με Κουρκουμά , ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο ορεκτικό, που δεν χρειάζεται μαγείρεμα.
Ingredients
- 250γρ. καρότα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- 70γρ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- 70ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μηλόξιδο
- 3 ½ κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουταλάκια χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1/3 κουταλάκι κουρκουμά
- αλάτι
- ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για το γαρνίρισμα
- μαυροσούσαμο, για το γαρνίρισμα
Instructions
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μαυροσούσαμο και ανθάκια σχοινόπρασου, αν έχουμε.
Nutrition
-
173 Calories
-
7.2g Carbohydrates
-
16g Fat
-
1.9g Fiber
-
1.5g Protein
-
2.4g Saturated fat
-
68mg Sodium
-
3.5g Sugar
-
13.6g Unsaturated fat
Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό Slowly Veggie, Μάρτιος-Απρίλιος 2020.
No Comments